Dicţionar de istorie universală contemporană. De la 1900 pînă azi


Palmowski, Jan. Dicţionar de istorie universală contemporană. De la 1900 pînă azi. Vol. 1: A-J / trad. S. Ceauşu. – Bucureşti: All, 2007.

Vol. 2: K-Z / trad. S. Ceauşu. – Bucureşti: All, 2007.

Dicţionarul de istorie universală contemporană este o ediţie revizuită şi actualizată a Dicţionarului de istorie universală a secolului XX, care a fost completat în 1996. Obiectivul primei ediţii de a prezenta articole ample şi explicative la cele mai înalte standarte de acurateţe constituie şi punctul de plecare al acestei a doua ediţii. Această ediţie conţine peste 100 de articole noi. Acestea prezintă şi analizează personalităţi care au avut un impact semnificativ în politica mondială, precum George W. Bush, Vladimir Putin şi Junichiro Koizumi. În cadrul articolelor sunt dezbătute concepte precum războiul împotriva terorismului, SIDA şi globalizarea. Şi în fine, ele prezintă noi organizaţii internaţionale precum Organizaţia Mondială a Comerţului. În acest sens, o îmbunătăţire majoră adusă dicţionarului este alocarea unui spaţiu mai amplu UE şi tratatelor care au stat la baza înfiinţării UE. Acest fapt reflectă importanţa sa politică şi economică crescîndă în Europa.
Alte 1600 de articole din prima ediţie au fost verificate pentru acurateţea informaţiei. în timp ce 850 de articole au fost actualizate şi revizuite. Istoria fiecărei ţări a fost extinsă pentru a reflecta cele mai recente evoluţii.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s