Ghidul [cronologic] ştiinţelor


Ochoa, George. Ghidul [cronologic] ştiinţelor. – Bucureşti: All, 2000. – 444 p.

Din Introducere
Un calendar este o înregistrare a schimbării; Ghidul cronologic al ştiinţelor este înregistrarea unor schimbări tulburătoare. În nici o zonă a activităţii umane lucrurile nu s-au schimbat mai rapid, mai spectaculos şi mai ireversibil decît în ceea e priveşte cunoştinţele noastre despre universul fizic şi capacitatea noastră de a-l manipula.
Această carte înregistrează cronologic, din preistorie pînă în prezent, felul în care am ajuns să ştim ceea ce ştim despre natură. Nu este aşadar o întîmplare că o mare parte a acestei cărţi se referă la ultimele sute de ani, începînd cu secolul XVI, cînd oameni ca Galileo, Copernic şi Francis Bacon au provocat o importantă schimbare a felului în care se studia natura, schimbare cunoscută sub numele de revoluţie ştiinţifică.
Cartea cuprinde la fel de multe subiecte, pe cît perioade sau locuri. Ea urmăreşte evoluţia unpr discipline care sunt predate de obicei în şcoli – biologie, chimie, fizică şi geografie. Dar descrie şi progresul tehnologic, cel al ingineriei, al arheologiei, panteologiei, matematicii, medicinii, psihologiei, calculatoarelor etc.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s