Publicat în Alimentaţie. Hrănire. Digestie. Nutriţie, Dietă, medicină, PREZENTARE DE CARTE

Mănînc, slăbesc şi mă menţin cu reţeta Montignac


Montignac, Michel. Mănînc, slăbesc şi mă menţin cu reţeta Montignac / Michel Montignac; trad.: A. Ulici. – Bucureşti : Litera Internaţional, 2009. – 250 p. 

Titlu original: Je mange, donc je maigris

Din Cuvînt înainte

Prima versiune a acestei cărţi a apărut în Franţa, în 1987. La acea vreme, nici un editor n-a acceptat să o publice. Faptul că autorul ei era un necunoscut şi că, prin conţinutul ei, cartea contesta total discursul dieteticii oficiale nu erau de natură să-i liniştească.

Iniţial, cartea a fost publicată pe cheltuiala autorului. Cum nu era distribuită prin reţeaua de librării, la început s-a vîndut exclusiv prin corespondenţă. Dar cum fiecare carte făcea să fie cerute alte cîteva zeci, pentru că zvonul se transmitea din gură în gură, primul milion de exemplare vîndute a atins după patru ani.

În 1992, Mănînc, deci slăbesc era pe prima pagină în toată media. Prezentă, mai mult de o sută de săptămîni consecutive, pe lista celor mai bine vîndute cărţi a revistei L’Express, a intrat în rîndul bestsellurilor.

La prima ediţie a acestei cărţi, mesajul nutriţional pe care îl purta s-a îmbogăţit constant şi s-a perfecţionat nu numai datorită experienţei miilor de cititori, dar în special, datorită observaţiilor făcute de foarte mulţi medici practicieni.
Cartea include următoarele capitole: Regimurile hipocalorice: dietetica eşecului!; Parametrii alimentari; Cum producem kilogramele în exces; Metoda – Faza I: pierderea în greutate; Metoda – Faza II: menţinerea echilibrului ponderal; hipoglicemia, factor esenţial al oboselii; Vitamine, săruri minerale şi oligoelemente; Hipercolesterolemia, bolile cardiovasculare şi obiceiurile alimentare; Zahărul: un dulce care ne vrea răul!; Cum hrănim copiii pentru a nu deveni adulţi obezi; Alimentaţie şi sport.
La sfîrşitil cărţii sunt incluse 3 anexe, care presupun Critici aduse metodei Montignac; Recomandări speciale pentru vegetarieni şi Pentru femeile care depun eforturi să slăbească.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s