Gastronomie românească tradițională


Vă prezentăm trei cărţi din Colecţia GASTRONOMICĂ a editurii House of Guides, cărţi ce se află în colecţiile Bibliotecii Centrale şi care, considerăm noi, utile pentru toţi cei interesaţi.

Ghidul gastronomic al României : 1500 de reţete din toate regiunile istorice ale României de la bucătăria dacică la cea contemporană. – Bucureşti : House of Guides, 2004. – 348 p.
Cartea de faţă include o serie de reţete de la A la Z: diverse reţete de ardei umpluţi, borşuri, cartofi copţi, ciorbe,colţunaşi, biscuiţi, budincă , clătite etc.
La începutul cărţii veţi găsi o scurtă istorie a mîncării româneşti, fiind luat în consideraţie şi influenţa romană, migraţiilor, orientală şi occidentală.

Salate : 60 de reţete simple, pentru toate anotimpurile. – Bucureşti : House of Guides, 2008. – 128 p.
În această carte sunt incluse reţete care pot fi făcute în toate cele patru anotimpuri ale anului. Primăvara puteţi face salată de homari, salată cu ouă moi şi somon afumat ori o salată meridională de crudităţi. Vara: legume proaspete cu sos de busuioc, salată de verdeţuri, salată de legume coapte. Toamna: salată cu filé de raţă afumat şi ouă româneşti, salată de cartofi cu pui afumat, salată de mango verde; Iarna: Salată creolă cu mango şi crabi, salată orientală cu ton şi năut, salată de sfeclă roşie cu muştar şi macrou.
Aici am inclus doar cîteva reţete din cele ce sunt propuse pentru a şti ce presupune această carte.

Ghidul dulciurilor de casă. – Ed. a II-a, rev. – Bucureşti : House of Guide, 2005. – 256 p.
În carte sunt incluse dulciurile româneşti tradiţionale. Sunt cîteva capitole cu preparate mai uşor de realizat , ajungînd pînă la produse mai complicate, cum sunt aluaturile de patiserie şi torturile. Tot aici sunt incluse şi o listă de recomandări, cunoştinţe de bază şi mici secrete, istoria şi tradiţia dulciurilor în bucătăria românească.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s