Colecţia Codobelc a editurii Cartier la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” din Chişinău


Recomandăm spre lectură o colecţie enciclopedii de curiozităţi pentru copii. E vorba de colecţia Codobelc a editurii Cartier. Cărţile le puteţi consulta la biblioteca noastră.

Royo, D. Dicţionarul cavalerilor / D. Royo; trad.: G. Şiclovan. – Chişinău : Cartier, 2009. – 124 p. – (Colecţia Cartier Codobelc)
Titlu original: Le dico des chevaliers

Lucrarea de faţă este inclusă în colecţia Codobelc a editurii Cartier. Articolele sunt în ordine alfabetică sau tematică, fiind abordate subiecte importante. Cartea este destinată copiilor, oferindu-le informaţii ce ţin de istorie: ce este un asediu, asalt, blazon, cetăţui etc.

Joly, D. Dicţionarul piraţilor şi corsarilor / D. Joly; trad.: Ioan T. Biţa. – Chişinău : Cartier, 2009. – 124 p. – (Colecţia Codobelc)
Titlu original: Le dica des pirates et des corsaire.

Cartea include informaţii despre piraţi şi corsari, armele folosite de aceştia, istoria diferitor piraţi. Se explică şi cum sunt corăbiile pirat, obiectele utilizate de aceştia. Aici se vorbeşte şi despre filmele în care piraţii au rol principal, descriindu-se, astfel, viaţa piraţilor în general. Cartea mai include şi ilustraţii, care îi va ajuta pe copii să înţeleagă mai bine lumea piraţilor.

Laffon, Martine. Cartea lui de ce / M. Laffon, H. De Chabaneix; trad.: C. Străilă. – Chişinău : Cartier, 92 p. – (Colecţia Cartier Codobelc)
Titlu original: Le livre des pourquoi.

Lucrarea de faţă este destinată copiilor de vîrstă preşcolară şi şcolară. Cartea este destinată acestei vîrste de copii pentru că le oferă răspunsuri la cele mai diverse întrebări de cultură generală. La fel, pe lîngă răspunsurile propriu-zise, autorii mai oferă nişte informaţii generale vizavi de subiectul în cauză. Întrebările sunt din cele mai diverse: despre pămînt, sentimente, cer, animale, flori, legume etc. Cartea mai are şi un conţinut encliclopedic. Cartea mai conţine şi ilustraţii.

Laffon, Martine. Cartea lui cum / M. Laffon, H. De Chabaneix; trad.: C. Străilă. – Chişinău : Cartier, 92 p. – (Colecţia Cartier Codobelc)
Titlu original: Le livre des comment

Lucrarea de faţă este destinată copiilor de vîrstă preşcolară şi şcolară. Cartea este destinată acestei vîrste de copii pentru că le oferă răspunsuri la cele mai diverse întrebări pe care copii şi le pun. La fel, pe lîngă răspunsurile propriu-zise, autorii mai oferă nişte informaţii generale vizavi de subiectul în cauză. Întrebările sunt din cele mai diverse: despre arte, tehnică şi explorare, animale, viaţă etc. Cartea mai conţine şi ilustraţii.

Jaffé, Laura. Cartea lui când / L. Jaffé; trad.: C. Străilă. – Chişinău : Cartier, 92 p. – (Colecţia Cartier Codobelc)
Titlu original: Le livre des quand.

Lucrarea de faţă este destinată copiilor de vîrstă preşcolară şi şcolară. Cartea este destinată acestei vîrste de copii pentru că le oferă răspunsuri la cele mai diverse întrebări pe care copii şi le pun. La fel, pe lîngă răspunsurile propriu-zise, autorii mai oferă nişte informaţii generale vizavi de subiectul în cauză. Întrebările sunt din cele mai diverse: invenţii, artă, viitor, cer, natură.
Cartea mai conţine şi ilustraţii.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s