Publicat în literatura australiană, revistă bibliografică virtuală

Colecţia Romance a editurii Polirom din Iaşi. Trei scriitoare australiene care sunt apreciate


Recomandăm trei romane interesante. Cărțile au fost incluse în colecția Romance a editurii Polirom din Iași. E vorba de trei scriitoare din Australia, romanele cărora au fost traduse în mai multe limbi.

Revistă bibliografică virtuală

North, Freya. Secrete de familie / Freya North; trad. din limba engleză şi note: M. Negrilă. – Iaşi: Polirom, 2009. – 558 p.
Titlu Original: Home Truths

În ciuda faptului că mama celor trei surori McCabe, simpaticele eroine din Secrete de familie, a fugit cu un cowboy din Denver cînd ele erau mici şi au fost crescute de excentricul lor unchi Django, Cat, Fen şi Pip se consideră cît se poate de normale. Pip are un fiu vitreg în vîrstă de nouă ani, Fen e mama unei fetiţe de cîteva luni, iar Cat s-a întors în Anglia, după o absenţă de patru ani, cu gîndul de a face şi ea un copil. Toate trei au puţin peste treizeci de ani şi viaţa lor pare să le rezerve promisiunea unui viitor minunat. Numai că la petrecerea dată de Django cu ocazia împlinirii vîrstei de şaptezeci şi cinci de ani îşi face apariţia un oasptete neaşteptat. Vechi secrete de familie ies la suprafaţă, iar nu după multă vreme acestea sunt însoţite de veşti noi.
De-a lungul întregii mele vieţi, romanele de dragoste au fost cele care mi-au dat puterea să merg mai departe. Şi am observat că în ultimul timp acest gen de literatură are mai mulţi cititori decît oricare altul. De la poveşti platonice la relaţii dezastruoase, de la drame istorice la aventuri contemporane, romanele de dragoste sunt la fel de diverse ca dragostea însăşi. Iar mie îmi place să trăiesc prin intermediul eroinelor mele, pentru că ele ajung să facă lucruri la care eu nu aş îndrăzni niciodată să mă gîndesc afirmă autoarea.

Impresii despre roman:

Emoţii, picanterii, lacrimi şi pasiune – ce ar putea să vă displacă la această poveste plină de învăţăminte dedicată romanticilor adevăraţi? (Heat)
Un roman emoţionant, care tratează partea mai întunecată a iubirii. Protagonistele din Secrete de familie sunt femei adevărate, cu sentimente adevărate. (She)

North, Freya. Regulile dragostei / Freya North; trad. din limba engleză şi note: L. Lupu. – Iaşi: Polirom, 2009. – 414 p.
Titlu original: Love Rules

Regulile dragostei ne prezintă două tinere extrem de diferite, ceea ce nu le împiedică să fie cele mai bune prietene încă din copilărie. Thea Luckmore, o practicantă devotată a terapiei prin masaj, crede în dragoste la modul de-acum demodat – o dragoste unică, definitivă, absolută, ca-n filme. În schimb, Alice Heggarty, o editoare de succes, s-a lăsat întotdeauna condusă de dorinţă, cu toate că n-a avut pînă la urmă parte decît de lacrimi. La vîrsta de treizeci de ani şi la sfîrşitul unei relaţii dezastruoase, Alice ia decizia să se mărite cu Mark Sinclair, un amic confident, îndrăgostit de ea încă din adolescenţă.

Impresii despre roman:

O lectură de neuitat, pe care trebuie să o savuraţi de la prima pînă la ultima pagină. (Cosmopolitan)
Un roman captivant, făurit din acelaşi material ca viaţa însăşi: din dragoste, sex, fidelitate, pasiune şi, mai presusdeorice, prietenie. (Glamour)

McInerney, Monica. Fetele lui Faraday / Monica McInerney; trad. din lb. eng., note: Roxana Marin. – Iaşi: Polirom, 2009. – 551 p.
Titlu original: Those Faraday Girls
Maggie Faraday, protagonista romanului Fetele lui Faraday, îşi petrece copilăria într-o casă neconvenţională, plină de viaţă, din Tasmania, cu tînăra ei mamă (de numai şaptesprezece ani), patru mătuşi fascinante şi un bunic excentric. Copilul primeşte educaţia necesară şi se bucură din plin de liniştea şi confortul unei familii, însă, cu numai cîteva săptămîni înainte ca Maggie să împlinească vîrsta de şase ani, are loc un evenimnat şocant care le schimbă tuturor vieţile.
Ce s-a întimplat? Veţi descoperi şi singuri în urma lecturării cărţii…
Romanul a fost distins cu General Fiction Award, Australia, 2008.

Impresii despre roman:

O poveste cu surori care se iubesc şi se luptă în felul acela în care numai surorile o pot face – o saga de familie impresionantă, uneori tristă şi amară… Cu siguranţă un roman ce se cere ecranizat.” (Irish Independent)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s