Publicat în ENCICLOPEDIA CĂRȚILOR

Un răsărit de soare, un dor nestins şi o imensitate de necuprins eşti tu, dulce mamă!


Nu cred că mai există cineva ca tine, nu cred că cineva mi te-a cîntat, tu eşti un înger între îngerii, O Scumpă Mamă! tu eşti al meu veac.

Nu cred că e nevoie doar de o sărbătoare ca să venerăm acea fiinţă dragă şi dorită sufletului deoarece mama, femeia, copilele, iubitele sunt cele mai scumpe fiinţe ce ştiu să aline durerea, să ierte, să primească loviturile sorţii, dar să nu plîngă, ci să meargă mai departe cu dîrzenie şi voinţă. Mă închin în faţa ta mamă şi îţi mulţumesc că ai roşit pentru mine, că ai ştiut să mă aperi şi să faci om din mine. O, cît aş da ca să fiu alături de tine mamă, ca să-ţi simt mînele bătătorite de lucru şi arse de vînt, aş vrea să îţi stau în poală ca să-ţi simt inima şi respiraţia ta caldă dar nu e sărbătoare în fiece zi, de aceea îti spun te iubesc scumpă mamă, femeie, copile şi iubite.

Ar trebui să treacă secole de-a rîndul ca să poată cineva să îţi facă fiece clipă din viaţa ta sărbătoare, dar nu e posibil deoarece nu ştiu de ce Dumnezeu mi te-a înzestrat cu atîta har şi răbdare ca să faci totul pentru noi, pentru naţiune, pentru persoana iubită şi ca tocmai cînd eşti lipsită de puteri să mai faci ceva şi pentru tine. Nu am nevoie de 8 martie ca să îţi spun cît te iubesc dar dacă e sărbătoare vreau să mă închin în faţa ta, să îţi sărut mîinile, să îti urez de sănătatae, să iţi spun că tu eşti tot ce am mai scump şi mai drag în lumea asta. Te Iubesc, Mamă!

Şi dacă e sărbătoare şi mai cu seamă sărbătoarea noastră, Biblioteca Centrală a BM vă spune un sincer la mulţi ani, să fiţi mereu tinere şi frumoase, să iubiţi şi să fiţi iubite, să aveţi doar zîmbete pe faţă, să vă fie cursul vieţii lung şi frumos şi fie că în fiece zi să fie sărbătoarea noastră. În această zi suntem mai speciale ca oricînd, mai frumoase chiar decît primăvara, mai pline de şarm şi prospeţime decît vara, mai bogate decît toamna şi chiar mai plăpînde şi mai albe decît plăpîndul fulg de nea şi poate chiar şi mai frumoase decît frumosul ghiocel.

La mulţi ani, scumpă femeie!

Sursa imaginii: ziarul de Vaslui

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s