Publicat în comunicare, PREZENTARE DE CARTE, Sociologie

Arta de a negocia: cum să obţii ceea ce vrei: nimic nu se pierde, totul se negociază


Cohen, Herb. Arta de a negocia: cum să obţii ceea ce vrei: nimic nu se pierde, totul se negociază / trad.: C. Săucan. – Bucureşti : Humanitas, 2008. – 250 p.

Negocierea este o artă pe care trebuie orişicine să o posede. Trăim într-o lume în care totul se negociază, mai mult sau puţin.
Negocierea reprezintă un domeniu al cunoaşterii şi efortului ce se concentrează asupra cîştigării bunăvoinţei unor oameni de la care ne dorim ceva anume. Negocierea este utilizstă în vederea folosirii informaţiei şi a puterii astfel încît să modifice comportamentul oamenilor în anumite situaţii.

Cartea în cauză include patru părţi: Da, poţi (Ce este negocierea; aproape totul este negociabil; primii paşi); Cele trei variabile esenţiale (puterea, timpul, informaţia); stiluri de negociere (victoria cu orice preţ… stilul sovietic, negocierea reciproc avantajoasă, mai multe despre tehnica win-win); cum să negociaţi orice, oricînd (negocierea prin telefon şi reţinerea în scris a hotărîrilor luate, apelul la „instanţele superioare, personalizarea).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s