Publicat în istorie, PREZENTARE DE CARTE

11 septembrie: mitul. Culisele unei crize programate de Roberto Quaglia


Quaglia, Roberto. 11 septembrie: mitul. Culisele unei crize programate / Roberto Quaglia; trad. din lb ital.: E. Botezatu, V. Mitu. – Bucureşti : Ştefan, 2009. – 511 p.

11 septembrie 2001 e un subiect delicat, dar cu siguranţă această dată a intrat în istorie. Ce a fost rămîne o enigmă, deşi opinia publică şi-a pus o multitudine de întrebări. Roberto Quaglia a fost primul scriitor care a adus în atenţia publicului italian misterele de la 11 septembrie, prin celebrul său articol din primăvara anului 2003, intitulat Tot ceea ce ai dorit să ştii despre 11 septembrie, dar n-ai avut curajul să te întrebi, care a devenit bestseller. Pornind de la acest articol, subiectul este tratat pe larg în cartea 11 septembrie: mitul. Culisele unei crize programate.

Această carte analizeză ce s-a întîmplat pe 11 septembrie 2001, demonstrează versiunea oficială e evenimentelor şi, în acelaşi timp, reprezintă un manual cu ajutorul căruia putem înţelege tehnicile de construire şi consolidare a unui mit, psihologia manipulării maselor etc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s