Publicat în ACTIVITĂȚI BC, DISCUȚII/DEZBATERI

Diamond Challenge Moldova la BM „B.P. Hasdeu”


… În Republica Moldova din cauza crizei financiare şi celei politice , tinerilor le este foarte dificil să lanseze o afacere şi aceasta iniţiativă e distrusă chiar de la început, astfel ideea antreprenorială nu are posibilitate să se dezvolte în imaginaţia viitorilor oameni de afaceri . Nu mai sunt finanţate programele educaţionale, astfel există lipsa cunoştinţelor despre modul cum trebuie lansată şi gestionată o afacere şi deasemenea nu există o disciplină în învăţămîntul preuniversitar care ar stimula imaginaţia , inovaţia şi cultivarea calităţilor manageriale în elevi…

Ion Sturzu in Antreprenoriatul in rindul tinerilor pe timp de criza in Moldova

La patru ani de la apariţia articolului dl Ion Sturzu, Vă informăm dragi utilizatori că s-a dat startul proiectului “Diamond Challenge Moldova”, ce are ca scop educarea noii generaţii de antreprenori, astfel contribuind la dezvoltarea economică şi consolidarea unei societăţi democratice în Republica Moldova.

Azi, în incinta Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” alaturi de cei 80 de tineri prezenţi (clasele 10-12) au fost iniţiatorii acestui proiect: Organizaţia INVENTOUniversitatea Delaware, Peace Corps Moldova, Juniour Achievement. JCI, LeaderSHE ce au susţinut ideea că proiectul este bazat pe o metodologie total nouă de abordare a antreprenoriatului. S-a accentuat faptul că la sfîrşitul proiectului aceştia vor avea abilităţi caracteristice precum responsabilitatea, spontainetatea, adaptalitatea, flexibilitate, iniţiativă şi spirit managerial. Li s-a dat de înţeles că educţia antreprenorială nu ar trebui să fie confundată cu studiile generale de afaceri sau economice, deoarece scopul acesteia este de a promova creativitatea, inovarea şi activităţile independente.

Pentru început participanţii au fost împărţiţi în grupuri a cîte 2-4 persoane, în frunte cu un leader adult. După faza de instruire vor avea ocazia să depună ideile de afaceri să-şi susţină ideile în faţa unui juriu şi să câştige 500 USD cu posibilitatea de a merge în SUA unde vor concura pentru premiul mare de 7,500 USD.

Petru mai multe detalii nu ezitaţi să contactaţi:

Inesa Lupu – Project Manager INVENTO

069591535

2 gânduri despre „Diamond Challenge Moldova la BM „B.P. Hasdeu”

  1. Felicitari pentru aceasta frumoasa initiativa.
    Am doar o mica rugaminte , puteti va rog sa-mi rectificati numele si prenumele. 🙂
    Multumesc anticipat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s