Publicat în ACTIVITĂȚI BC, Concursuri

STOP traficului de ființe umane!


DSC_0572Traficul de ființe umane este o problemă acută și stagnantă a societății umane, care implică încălcarea celor mai esențiale drepturi ale omului, abuzul fizic și psihic al victimelor care nimeresc sub dominația acestui gen de corupție.

Cele mai frecvente victime ale traficului de ființe umane sunt categoriile vulnerabile ale societății: femeile, copiii, bătrânii și, mai ales, persoanele cu dizabilități. An de an se înregistrează cifre alarmante ale celor care sunt racolați și obligați să facă lucruri nedorite. Abuzul este arma celor slabi, iar cei mai mulți care devin victime ale traficului în cauză li se fac promisiuni atractive.

DSC_0526În scopul  combaterii acestui fenomen, la 18 octombrie Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” a găzduit o expoziție de pictură cu temele Frumusețea vieții oamenilor din Moldova și Traficul de ființe umane și sclaviei moderne, realizată în rezultatul concursului dedicat Zilei Europene de Combatere a Traficului de Ființe Umane de către Moldova ATIP. Evenimentul a adus în vizor o serie de desene și colaje vizuale expuse în Sala de lectură a bibliotecii. Creațiile au fost realizate de elevi  care aparțin mai multor etnii, iar problema traficului de ființe umane a fost expusă prin prisma diverselor optici individuale ale autorilor acestor desene. Tinerii și-au prezentat, prin creații, convingerea că problema traficului de ființe umane, factor – intrus al dezvoltării societății umane, poate fi soluționată definitiv.

Expoziția a atras atenția vizitatorilor printr-o explozie de culoare și stil, susținută  de îndemnul participanților prin artă la încetarea abuzului și a încălcării drepturilor persoanelor abuzate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s