Vladimir Halipli și misterul apocaliptic al iubirii


Vl. Halipli (princ.)Înainte și după dragoste este viața, precum și viața însăși din dragoste se naște. Rateul unei iubiri poate fi motivul unei experiențe de a trăi cu adevărat, de a valorifica propria ființă și de a cugeta limpede. Vlad Halipli este scriitorul care vine din experiența medicală (fiind medic chirurg la spitalul din Criuleni), altfel spus, vine din experiențe fatale cu o viziune bine călită. Dincolo de trăire și moarte, el sesizează dominanta amoroasă ca pe o artă de a pătrunde în psihicul uman, de a activa zone nebănuite ale minții.

Avem de-a face cu un scriitor matur, care scrie o proză profundă, captivantă – afirmă ferm convins dl Vlad Pohilă, moderatorul lansării de carte Apocalipsa iubirii, de Vladimir Halipli. Creștinătatea dragostei pe care o abordează scriitorul și care îi este acestuia cea mai aproape de suflet este întrevăzută de alte două personalități prezente la eveniment. Vasile Căpățână sintetizează faptul din observația per ansamblu a operei scriitorului vizat, zicând că aduce lumii patru romane de dragoste creștină, aduce dragostea frumoasă, nu cea care se promovează astăzi în literatură… Cel lansat este al cincilea. Larisa Ungureanu, jurnalistă și critic de teatru și film, apreciază romanul lansat drept o proză scrisă din experiența creștină, o proză palpitantă, emoționantă, în care personajele pot călători până în Infern, ca să iasă de acolo purificați. Personalitatea lui Vlad Halipli este valorificată la cote pozitive, iar acest lucru a fost desprins din discursul Raisei Ciobanu, care a subliniat faptul că scriitorul este, înainte de toate, om de o adevărată omenie, iar Ludmila Plop și-a exprimat bucuria de a fi prezentă la acest eveniment, fiecare lansare a domnului Halipli fiind mult așteptată, iar Ilie Văluță a revărsat lumina muzicii peste acest eveniment liric.

Ultimul cuvânt a aparținut lui Vladimir Halipli, care a ținut să-și manifeste atât vocația de medic, cât și cea de scriitor, îndrumând omenirea la o autoeducare a sănătății corporale și sufletești. Prima ne va face în apostoli ai sănătății, cealaltă va fi marca înțelegerii unei iubiri și a unei familii întemeiate pe fericire.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s