Publicat în COLECŢII BC, ENGLISH BOOK HALL

Cultura la distanța de un click


insigna EBH

.

Există vreo operă de artă celebră pe care doriți să o vedeți, dar nu aveți o astfel de posibilitate? Astăzi nu aveți nevoie nici măcar să mergeți la Paris pentru a o vedea pe Mona Lisa sau la Florența pentru a-l vedea pe David. Cultura nu a fost niciodată mai accesibilă decât acum.europeana (800x416)

Datorită portalului Europeana pot fi explorate colecțiile culturale ale Europei – picturi și piese de muzeu, precum și milioane de cărți, filme și documente de arhivă digitalizate în întreaga Europă. Platforma on-line a fost lansată în 2008 și oferă un acces rapid și ușor la peste 23 de milioane de articole din biblioteci, muzee, arhive, colecții audiovizuale și galerii din 33 de țări.

Cei care totuşi preferă contactul direct, palpabil cu lucrări în limba engleză au oportunitatea să consulte colecţia noastră vastă de cărţi pe care nu le veţi putea găsi în alte biblioteci de la noi, adunată în Sala de Carte Academică în Limba Engleză, Biblioteca Centrală. Colectarea acestei literaturi a fost posibilă datorită numeroaselor donaţii făcute de către diaspora din SUA şi Canada.

Compartimentul “Theory of Art” al sălii vă oferă ocazia de a lua cunoştinţă de operele de artă mondiale, ilustrate în importanta colecţie de imagini disponibilă pentru consultare, pe care vă îndemnăm să o vizitaţi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s