Publicat în ACTIVITĂȚI BC, extra muros

Dar mîine o să mai venim la trolleybook? :)


Afis TrolleybookClipe de neuitat pentru călătorii cititori ai trolleybook-ului, așa am putea descrie ziua de 15 iulie în parcul de distracții. Deși eram un pic sceptici de vremea ploioasă, totuși, agenda nu a fost dată peste cap.

Clubul Oratorilor au fost cei care au dat startul activităților cu un studiu interactiv: De ce oratorie? Istorie și actualitate. În cadrul acestui studiu membrii Clubului și cei care au participat la programele de instruire în arta oratorică s-au familiarizat cu istoricul oratoriei. „Istoria oratoriei este unul dintre cele mai interesante capitole ale istoriei omenirii. Persoanele înzestrate cu darul vorbirii, fie ei regi, comandanţi de oşti, politicieni sau artişti, au jucat un rol de prim ordin în alcătuirea şi progresul civilizaţiei…”.

Concomitent cu studiul Oratorilor, s-a desfășurat și ora de lectură cu genericul O călătorie imaginară în trolleybook pînă la școala steluțelor. Pe parcursul călătoriei, cititorii pasageri au ascultat poezii, au învățat versuri și au înscenat călătoria spre Școala steluțelor în trolleybook din cartea cu acealași titlu.

Această prezentare necesită JavaScript.

După o călătorie imaginară cu trolleybook-ul, picii au fost invitați la un joc interactiv, să redea emoțiile printr-un personaj desenat pe o coală de hârtie, care respectiv era  incleiată pe spatele fiecărui participant (metoda Cubului). La finele jocului au fost atribuite toate caracteristicile animăluțelor desenate de copii: după rasă, loc de trai, hrană, etc. Participanții s-au dovedit a fi destul de inspirați și la acest capitol.
A doua călătorie cu trolleybook-ul a fost direcționată spre țara lui Abecică, un concurs caligrafic Cea mai frumoasă literă. Aici picii cu mămicile lor au învățat să rostească frumos literele, cuvintele din abecedar. Și-au imaginat cum arată acel Abecică împreună cu tăticii și le-au transpus pe foaie.
Atmosfera incendiară, plină de joc și zîmbet nu îi lăsa duși pe copii de la acest minunat trolleybook.

Întrebînd fiecare de părintele său: Dar mîine o să mai venim la trolleybook? 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s