Publicat în BOOKFACE PROJECT, COLECŢII BC, ENGLISH BOOK HALL

Bookface – Noam Chomsky


Chomsky Noam. Understanding Power : the Indispensable Chomsky / Noam Chomsky, Peter R. Mitchell, John Schoeffel. – New York : The New Press, 2002. – 401 p.

kustyum

Avram Noam Chomsky este un lingvist și activist politic american, profesor emerit în lingvistică la Massachusetts Institute of Technology (MIT). În lumea academică, Chomsky este cunoscut pentru „teoria gramaticii generative” și pentru contribuțiile sale în domeniul lingvisticii teoretice. El este cel care a revoluționat întreg sistemul lingvistic modern prin celebrele sale modele generative.

În afara lumii academice, Chomsky este foarte cunoscut în lumea întreagă pentru activitatea sa politică și pentru critica la adresa politicii externe a Statelor Unite, dar și a altor guverne.

Peter Mitchell și Ioan Schoeffel au adunat cele mai bune lucrări ale lui Chomsky din ultimele decenii, cu privire la trecutul, prezentul și viitorul politicii de putere. Într-o serie de discuții edificatoare și ample, toate publicate aici pentru prima dată, Chomsky reinterpretează radical evenimentele din ultimele trei decenii, acoperind subiecte de politică externă: de la războiul din Vietnam până la declinul bunăstării sub administrația lui Clinton. De altfel el elucidează legătura dintre politica externă imperialistă a Americii și declinul serviciilor sociale interne din această ţară.

Caracterizată prin stilul accesibil și informativ a lui Chomsky, cartea este ideală pentru cei ce vor să continuie activitatea sa, precum și pentru cei care doresc să aducă vreo schimbare prin puterea gândirii lor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s