Publicat în ACTIVITĂȚI BC, VOLUNTARIAT

Voluntar cu acte în regulă


IMAG0867Cine nu cunoaște ce înseamnă voluntariatul? Acest concept a invadat lumea contemporană și… bine a făcut! Datorită voluntarilor, lumea devine semnificativ mai bună și mai echilibrată.

Și noi ne putem lăuda cu un voluntar „de nota 10”, cum obișnuim să-i spunem. Se numește Dorian și în scurt timp de când a venit la noi ne-a fost de mare ajutor. Am putea să spunem încă multe vorbe bune despre el, pentru că le merită!

Dar să începem cu faptul cum a devenit Dorian voluntar. Înainte de a purcede la treabă, cel care devine voluntar completează un set de acte care confirmă statutul său în cadrul instituției în care urmează să activeze, precum și oportunitățile și necesitățile ce vor fi epuizate în această colaborare. Acest lucru implică deopotrivă responsabilizare și implicare, fapt care sporește valoarea atât a bibliotecii, cât și a voluntarului. Mapa voluntarului include: ofertele de lucru, cererea de înregistrare ca voluntar, fișa postului, contractul de voluntariat etc. În aceste documente sunt stipulate condițiile în care se desfășoară activitatea voluntarului, prioritățile, drepturile și obligațiunile acestuia, precum și oportunitățile pe care le obține prin această experiență. În acest context, Dorian a devenit voluntar cu acte în regulă.

Vă îndemnăm să urmați și voi experiența de voluntar la Biblioteca Centrală,

iar în schimb veți obține cea mai râvnită răsplată: plăcerea de a face ceva frumos pentru ceilalți necondiționat!

Un gând despre „Voluntar cu acte în regulă

  1. Invata din mers! Daca ti-a oferit un zimbet sa stii ca te-a blocat, nu mai scoti nici un cuvint.. El stie ce urmeaza.. Punctul forte: Utilizatorii il asculta!!!

Lasă un comentariu