Publicat în Colțișorul European

Colțișorul European – totul despre „bătrânul continent”


Colțișorul EuropeanAnul promovării valorilor europene a fost marcat la Biblioteca Centrală a BM „B. P. Hasdeu”, mai întâi de toate, prin realizarea Colțișorului European. Acum nu mai ești nevoit să cauți literatură despre Uniunea Europeană, dispersată pe toate rafturile bibliotecii; acum cele mai reprezentative cărți sunt adunate într-o singură colecție. Colțișorul European se află în sala de literatură în limba engleză și include  o serie bogată și inedită de cărți, manuale, dicționare, ghiduri din colecția BM – despre Europa și Uniunea Europeană, despre funcționalitatea diferitor sisteme și despre oamenii acestei comunități.

Colțișorul EuropeanIndiferent de sfera de interes, Colțișorul European oferă literatură suficientă pentru satisfacerea oricărei curiozități. Colecția include cărți din domeniile: statistică, demografie, sociologie, politică, finanțe, politică economică, comerț, relații economice internaționale, drept, legislație, jurisprudență, geografie, istorie. Sursele sunt accesibile publicului larg, cititorii având acces direct la raft și oportunitatea de a alege între studii și cercetări în limbile: română, engleză, franceză și rusă. Dacă simți nevoia de a cunoaște mai multe despre Eeropa, dacă îți dorești să faci parte din Uniunea Europeană, dar ai niște cunoștințe foarte vagi despre acest fenomen, Colțișorul European reprezintă primul pas de a accede în lumea culturii și a valorilor europene. Ai studiat, ai auzit multe, cunoști domeniul dat în cele mai mici detalii și consideri că deja orice informare e de prisos? Vizitează Colțișorul European și vei fi surprins să afli că au rămas aspecte neexplorate.

Colțișorul EuropeanUnele dintre cărțile ce reprezintă o bază informativă despre Europa și Uniunea Europeană, atât pentru cititorii mai puțin inițiați cât și pentru specialiștii în domeniu și care se solicită mai frecvent de către cititori sunt: România și Uniunea Europeană. Istorie și Actualitate, Constituția Europei, Dreptul Uniunii Europene, Instituțiile Uniunii Europene, Consiliu Europei, EU Law, Principiile buneu guvernări. Convenția europeană a drepturilor omului, Istorie și tradiție la europeni ș. a.Colțișorul EuropeanColțișorul European își așteaptă vizitatorii încă din ianuarie a. c. și va rămâne accesibil pe parcursul întregului an 2015, Anul promovării valorilor europene. Într-o societate dură, în care politicul este mai presus decât alte sfere, este cu atât mai greu să supraviețuiești, cu cât mai puțin informat ești. Nu pierdeți această șansă de a fi stăpâni pe informația pe care o dețineți. Pornind de la Colțișorul European, prin eforturi comune, se ajunge și la centrul european.

Nu uitați: Omul informat, e greu de manipulat!

Colțișorul EuropeanVă așteptăm cu drag!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s