Chișinăul din amintire…


Buldozerul

Nu poate doborî casa,

El se mișcă înainte și înapoi

Ca un fier de călcat –

Netezește locul.

Casa chiar și demolată

Stă vertical,

Întocmai așa cum o vede

Amintirea noastră.

Astfel își începe capodopera, Iurie Colesnic. Citind opera sa, mulți dintre noi am putea afla istoria orașului nostru și motivele veridice de metamorfoză a acestuia. Pe lângă toate datele exacte ce au descris orașul, Iurie Colesnic menționează și despre rolul cetățenilor în istoria orașului.

„Această carte ridică voalul de pe trecutul Chișinăului. Această carte este diseminarea a ceea ce era Chișinăul cu zeci și sute de ani în urmă. Această carte este despre înțelegerea importanței trecutului istoric, cultural al Chișinăului. Această carte este despre înțelegerea diferenței de a fi un umil chișinăunian și un cetățean al Chișinăului căruia îi pasă… Această  carte este pentru chișinăunienii care își venerează orașul, îl creează și îl apără.” menționează dr Lidia Kulikovski.

Pentru majoritatea dintre noi, locuind în capitala Republicii Moldova și unde pășim în fiecare zi lângă locurile istorice care ascund o informație atât de interesantă și captivantă, cartea lui Iurie Colesnic, ne va fi într-adevăr un ajutor potrivit pentru a afla istoria fiecărui loc din capitală.

Totodată, Biblioteca Centrală vă oferă acces la  o colecție inedită de documente despre trecutul și prezentul orașului Chișinau, dar și despre valoarea atât a personalităților marcante cât și a instituțiilor, monumente istorice ale Chișinăului.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s