Publicat în ACTIVITĂȚI BC, LANSĂRI DE CARTE

Ştim ce este ocultismul ?


        Cenaclul „DeVreme”, moderat de scriitorul Oleg Carp, a revenit în faţa publicului  Bibliotecii Centrale cu o nouă lansare de carte: Ocultismul, faţa întunecată a monedei, publicată de Editura „Studion”, Bacău, 2014. Autorul acestui studiu, Sorin Gabriel Ailenei, este doctor în teologie al Universităţii din Iaşi, deţine un masterat în psihopedagogie şi altul în teologie, a urmat stagii de studii în Belgia şi Scoţia.

Lecturând această carte, cititorii vor avea în faţă o imagine clară a ceea ce reprezintă ocultismul cu adevărat, a ţinut să remarce Sorin Gabriel Ailenei în luarea sa de cuvânt. A studiat multă informaţie pentru a o prezenta în această carte. Volumul a apărut în urma parcurgerii unei bibliografii impresionante, peste o sută de documente diverse. A ales să structureze cartea în câteva compartimente, în fiecare prezentând istoricul următoarelor subiecte: Vampirii sau frica de necunoscut, Magia – negarea divinului, Demonologie, Metode de prezicere a viitorului.

Scopul autorului fiind să arunce „câteva raze de lumină în tenebroasa, controversata, dar atât de fascinanta lume a ocultismului”,  dar în acealşi timp, să arate calea spre adevăr, Sorin Gabriel Ailenei crede că lectura acestei cărţi va fi de ajutor în a înţelege mai bine ce se întâmplă în societatea din jurul nostru, dar şi în viaţa personală a fiecărui om.

Alături de autor au fost Sorin-George Huluţă-Saftiuc, preot paroh al Bisericii cu hramul „Sfinţii Martiri Brâncoveni” din Soroca şi Florentin Doboşeriu, diacon al aceleiaşi biserici, deoarece cartea a fost lansată şi în acest locaş sfânt. Ei au reamintit că biserica mereu a ţinut să-i scape pe oameni de superstiţii, venind cu un îndemn de a nu crede în ele.

Conform unei tradiţii frumoase, începutul activităţii a avut un preludiu muzical, câteva melodii la pian fiind interpretate de actorul Sergiu Voloc. La finele cenaclului, tânărul interpret de muzică populară Victor Bondari ne-a adus spiritul sărbătorilor de iarnă şi ne-a încântat cu un recital muzical de colinde strămoşeşti.

Mulţi cititori ai bibliotecii se alăturau membrilor cenaclului, fiind interesaţi şi intrigaţi de discursurile autorului şi ale invitaţilor săi. Aşteptăm toţi doritorii de a afla informaţii despre noi apariţii editoriale, locuri libere sunt.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s