Comemorarea Zilei Eroilor căzuți pentru independența și integritatea Moldovei


 #Chișinău – 580 de ani

DSC_3730La 2 martie 2016 la Biblioteca Centrală a BM „B.P.Hasdeu”, în cadrul comemorării eroilor căzuţi în războiul  din 1991-1992 pentru independenţa şi integritatea Republicii Moldova,  a fost organizată o întâlnire de suflet cu generalul de aviaţie militară, primul ministru al apărării din Republica Moldova, un Mare Bărbat al Neamului Românesc din Basarabia, un patriot cu o verticalitate de invidiat, un Om excepţional – Ion Costaş.

DSC_3733Generalul Ion Costaş a fost întâlnit de directorul Bibliotecii Centrale a BM „B.P.Hasdeu”, doamna Savela Starciuc, care i-a înmânat un frumos buchet de flori, mulţumindu-i faimosului militar pentru acceptul dânsului de a fi invitatul de onoare în această zi comemorativă.

După o scurtă prezentare a personalităţii Ion Costaş,  făcută cu cunoştinţă de cauză de către moderatorul Alexandru Moraru, istoric-arhivist, publicist şi şef oficiu Colecţii de Carte Veche şi Rară a BM „B.P. Hasdeu”, cuvânt s-a oferit invitatului de onoare  domnului general (r) Ion Costaş. Domnia sa a povestit cu amărăciune despre acest război nedeclarat, acest război nefinisat…, acest război pierdut; despre pierderile umane, pierderile teritoriale, despre laşitatea şi trădarea conducerii republicii de atunci şi despre  acelaş proces, care durează până în prezent.

DSC_3754Invitatul Bibliotecii Centrale a vorbit şi despre cărţile sale, mai bine zis despre cartea sa „Transnistria – un război nedeclarat. 1990-1992”, carte care  a devenit de referinţă pentru elevi, studenţi, profesori, savanţi, care studiază acest capitol al istoriei noastre; carte, care a apărut în limbile română, rusă şi engleză.

În cadrul acestei întâlniri, a mai participat cu o scurtă intervenţie şi domnul Anatol Croitoru, un erou al operaţiilor militare în cadrul acestui război sângeros. În cele din urmă, invitatul de onoare a răspuns la întrebările publicului.

Consemnare Alexandru Moraru, șef oficiu Colecția Moștenire

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s