Alegem un stil de viaţă sănătos


În ultimul timp, se pune un accent foarte mare pe modul sănătos de viaţă. Cu această ocazie, vă prezentăm cîteva cărţi ce fac referinţă la acest subiect. Cărţile pot fi consultate la Biblioteca Centrală.

5Bojor, Ovidiu. Sănătate prin remedii naturale / Ovidiu Bojor, Catrinel Perianu. – Iași : Polirom,  2011. – 292 p. – (Sănătate dietică).

Cartea vine în ajutor celor care vor să afle mai multe despre păstrarea sănătăţii prin remedii naturale și  simple, care ne pot feri de vizitele repetate la medici, dar și de problemele de sănătate. Autorii ne conving: să trăim un stil de viată mai sănătos înseamnă cît mai multe alimente naturale, mișcare în fiecare zi, ore potrivite de somn și, cel mai important, o armonie între toate aceste elemente.  Din cuprinsul cărţii vom afla: Componentele de bază ale alimentelor, Principalele cereale, fructe şi legume din sănătate, Recomandări pentru obţinerea unor preparate din cereale, legume, fructe şi seminţe etc. Numeroasele recomandări le sunt utile tuturor celor care doresc  să adopte un mod de viață echilibrat și să își amelioreze  starea de sănătate.

4Montignac, Michel. Ciocolata : Un aliment esențial pentru sănătatea ta / Michel Montignac ; trad. : Marie-Jeanne Vasiloiu. – București : Litera Internațional, 2009. – 240 p.

Cu secole în urmă, ciocolata era considerată mai prețioasă decât aurul. Chiar și în prezent ea a rămas  un sinonim al luxului și al delectării. Ca orice lucru foarte bun, ciocolata este îconjurată de un mister, pericol și interdicție. Ciocolata se poate de folosit când dorim, dar cu măsură, ne recomabndă autorul. În cuprinsul cărţii vom găsi răspuns la multe întrebări frecvente despre ciocolată, cum ar fi: Ciocolata îngraşă? Ciocolata cauzează crize de ficat? Ciocolata provoacă alergii? Ciocolata provoacă migrene, alergii, apariţia acneei, apariţia cariilor?În alte capitole autorul ne informează despre: Istoria ciocolatei; Virtuţile necunoscute ale ciocolatei; Aplicaţiile medicale etc. În plus, Michel Montignac ne oferă și câteva rețete delicioase. Invățați să savurați ciocolata, ea nu este un dușman al sănătății. Descoperți, așadar, ce aliment sănătos poate fi ciocolata!

3Montignac, Michel. Mănănc sănăstos și  rămăn tănăr / Michel Montignac ; trad.; Marie-Jeanne Vasiloiu. – București : Litera Internațional, 2010. – 190 p.

Dieta  Montignac nu este un regim alimentar, ci o filozofie nutrițională sinonimă cu un stil de viață sănătos. Susținut de argumente științifice, Michel Montignac  ne arată ce alimente asigură un aport  optim  de vitamine și minerale și cum se poate  întări sistemul imunitar și preveni  cancerul, prin intermediul unei alimentații sănătoase și variate. Cartea de față se adresează mai ales celor trecuți de 50 de ani, vărsta la care mulți se simt încă,  sau ar trebui să se simtă,  tineri și plini de energie. Urmând sfaturile autorului vom afla:  Necesităţile nutritive pentru păstrarea tinereţii; Strategia pentru a ne menţine în formă; Prevenirea riscurilor cardiovasculare; Stimularea mijloacelor de autoapărare; Cum să facem corect cumpărăturiele etc.  Deci, trebue să înțelegem că singurul sfat de a rămâne tânăr și
sănătos este, pur și simplu, o alimentație corectă.

1Montignac, Michel. Uleiul de măsline : Un aliment esențial pentru sănătatea ta / Michel Montignac ; trad. : Marie-Jeanne Vasiloiu. – București : Litera Internațional, 2010. – 173 p.

Uleiul de masline face parte din istoria lumii mediteraneene. Uleiul de masline, pe care îl regăsim la tot pasul în Biblie, este un aliment încărcat de simboluri, ca şi pînea sau vinul.  Astăzi uleiul de măsline își recapătă aura de noblețe datorită miraculoaselor sale proprietăți benefice pentru sănătatea noastră. Si nu fară motiv: rolul său în prevenirea bolilor cardiovasculare, prin diminuarea colesterolului  LDL și limitarea riscului de apariție a trombelor, este incontestabil. Dacă folosim regulat uleiul de măsline putem preveni apariția diabetului, a cancerului, a obezității. Acest ulei combate efectele îmbătrânirii. De aceea, vă invităm să regăsiți, în paginile  acestei lucrări, gustul şi mireasma acestei comori alimentare și să-l folosițil corect pentru ameliorarea sănătății Dvs.

2Montignac, Michel. Vinul : Un aliment esențial pentru sănătatea ta / Michel Montignac ; trad. : Anca Calangiu. – București : Litera Internațional. – 2010. – 238 p.

Vinul a fost considerat un medicament încă din Antichitate. În cuprinsul acestei cărţi Michel Montignac demonstrează că vinul are numeroase  virtuți terapeutice. Printre acestea se numără  scăderea riscului unor boli cardiovasculare, dar și o serie  de efecte pozitive în plan digestiv și antiinfecțios. Mai mult, combate stresul, încetinește imbătrinirea și este capabil să frăneze  evoluția cancerului  sau a maladiei Alzheimer. Pentru a beneficia în chip optim de efectele benefice ale vunului, este de ajuns să respectăm două reguli: să-l consumăm regulat și cu măsură.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s