Abandonul copiilor și drumul migrației (discuția romanului ,,Kinderland”, autor: Liliana Corobcă)


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

La 25 mai 2016 declarată ,,Ziua copiilor orfani-abandonați” în Biblioteca Centrală, BM ,,B.P.Hasdeu” a avul loc o întîlnire cu cititorii la o masă rotundă cu tema ,,Abandonul naște copii orfani” geneza discuției fiind cartea Lilianei Corobca ,,Kinderland” care este inclusa în cadrul proiectului ,,Chișinăul citește o carte”. La discuție au participat reprezentanți ai diferitor domenii de activitate: juridic, pedagogic, economic ș.a.

     Pe aceată linie de subiect scriitoarea Victori Fonari a condiționat discuții, în centrul atenției fiind fragmente de destine ale copiilor rămași în grija reciprocă – personaje ale romanului vizat. Subiectul tragismul copiilor

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

abandonați cu părinți vii a fost trăit prin lectura a câtorva pasaje din carte cu momente dureroase prin care trec niște copii orfani care au părinți plecați peste hotarele țării.

      Jurista Rodica Ursu, care la moment tocmai cercetează delicvența juvenilă cu doua cazuri de abandon din raionul Ungheni, a menționat: ,,În ultimii ani ,,în trend “ este plecarea părinților peste hotarele țării, iar copii rămîn sup tutela buneilor sau sub tutela vecinilor, străinilor. Durerea cea mare vine din lipsa dragostei față de acești copii, din partea părinților lor”

         În centrul atenției a fost și alte întrebări la care societatea noastră urmează să răspundă: Cum se vor comporta acești copii fiind mari? Ce fel de model vor prelua în ipostaza de părinte? Studiile sumare le va permite să se regăsească într- specialitate? Oare în relația lor va prevala opinia că tot se poate de rezolvat cu bani? De ce de multe ori numi profesorul este responsabil de copil? Ce legi ar fi trebuit implimentate pentru a înțeleage și a activa responsabilitatea parentală?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

                                                                           Anastasia Platon

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s