Lansarea biobibliografiei „Ion HOLBAN -între fizică, poezia ştiinţei şi proza vieţii”


file-1466179307-42888La data de 20 iunie 2016, la Biblioteca Centrală a fost lansată biobliografia fizicianului Ion HOLBAN. Studiul Ion Holban – între fizică, poezia ştiinţei şi proza vieţii a fost realizat cu prilejul împlinirii a 70 de ani de la naşterea omului de ştiinţă Ion Holban, dr. în ştiinţe fizico-matematice.

Directorul general al BM „B.P. HDSC_0019asdeu”, Mariana Harjevschi a venit cu un cuvânt de salut la adresa publicului prezent şi a menţionat că biobibliografia editată de Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” în colaborare cu Institutul de Dezvoltare a Societăţii Informaţionale este o sursă care ne ajută sa descoperim personalitatea dlui Ion Holban şi activitatea sa pluridimensională. Lucrarea e asemenea unei busole care arată ce s-a întâmplat pe parcursul vieţii si carierei.

Protagonistul evenimentului, Ion Holban a venit cu mulţumiri la adresa Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” şi IDSI. Publicul select – Ion Cojocaru, academicianul Svetoslav Moscalenco, DSC_0067Nadia Pruteanu, scriitoarea Claudia Partole, Ion Paulenco, Tatiana Chirilă, directorul Muzeului de Literatură „M. Kogălniceanu” Vasile Malaneţchi, pictorul  Andrei Mudrea, Valeriu Raţă, Mihai Guzun, Lilian Friptuleac şi mulţi alţii l-au felicitat pe fizicianul cu talent de creator şi i-au urat realizări frumoase în continuare.

DSC_0078Directorul de onoare al BM „B.P Hasdeu” Lidia Kulikovski a acentuat faptul că biobibliografia e ca o oglindă, e un sistem de autoevaluare pe care şi-l poate face protagonistul.

Special pentru această lansare, dl Ion Holban a prezentat şi câteva imagini ce reiterează clipe de neuitat din viaţa şi activitatea prodigioasă a fizicianului.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s