Săptămîna „Biblioteca Hasdeu Zâmbeşte”


13În perioada 11 iulie–17 iulie 2016, la Biblioteca Centrală s-a organizat campania Biblioteca Hasdeu Zâmbeşte, în cadrul căreia am organizat multe evenimente frumoase şi memorabile. Bibliotecarii au încercat să fie cât mai ingenioşi şi creativi, să readucă atmosfera de bunătate, prietenie şi generozitate, şi cu orice preţ să fie cât mai aproape de cititori.

Un zâmbet nu costă nimic, dar oferă multe. Astfel, persoanele care ştiu să zâmbească pot să-i facă şi pe ceilalţi să zâmbească, fie ei veseli sau trişti.12

Zâmbind îi vei face şi pe alţii fericiţi! Aşa am dat startul Săptămânii Zâmbetelor la Biblioteca Centrală. Au urmat nişte fotografii făcute cu schiţa unui zâmbet pe buze. Ceea ce a mărit dorinţa şi interesul cititorilor cu un impact de 898 de persoane. Interesul de a veni la bibliotecă a crescut. Anume prin creativitatea pe care au avut-o bibliotecarii decupînd schiţe cu zâmbete de tot felul şi de toate mărimile, confecţionând semne de carte colorate ne-am propus să le ridicăm dispoziţia utilizatorilor şi să-i facem să zîmbească. Am încercat, evident, să facem tot ce-i posibil ca utilizatorii noştrii să intre cu un zâmbet la bibliotecă de aceea i-am întîmpinat cu mesaje pozitive afişate pe uşa bibliotecii – Aici se intră cu un zâmbet şi desemenea Ia un zâmbet (E gratuit!).

Cu această ocazie, am realizat o expoziţie tradiţională de carte Citeşte şi… zâmbeşte pentru cei cu simţul umorului. Cu siguranţă cărţile vă vor face să zâmbiţi mult mai mult decît de obicei. 

DSC_0024

Am avut parte şi de zâmbete combinate cu jocuri de societate. La data de 13 iulie 2016, în cadrul Săptămânii Biblioteca Hasdeu Zâmbeşte, câţiva utilizatori ai bibliotecii s-au jucat zâmbind.11

Ce facem cel mai des atunci când dorim să zâmbim sau să râdem cu poftă? Căutăm o comedie! Vestea bună e că pe parcursul Săptămânii Zâmbetelor şi nu doar, cititorii noştrii au posibilitatea să împrumute la domiciliu una dintre comediile pe care le deţine Biblioteca Centrală în colecţia sa de DVD-uri.15

Şi asta nu-i tot, la finalul săptămânii, ne-am decis să încingem atmosfera cu rubrica Ora expertului care l-a avut ca protagonist pe Victor Prohin, secretar-responsabil la revista Alunelul, omul care cunoaşte cu adevărat ce înseamnă umorul, parodia, epigrama şi caricatura.

Duminică, 17 iulie, ultima zi din această campanie a Săptămânii Zâmbetelor am încheiat-o cu o povestire hazlie pe care ne-a rostit-o Victoria Fonari, cu speranţa să nu încetăm să zâmbim. O povestioară cu haz din cartea Un scriitor, doi scriitori scrisă de Alex Ştefănescu, avându-l ca personaj pe Gabriel Liiceanu. Aceste două filmuleţe-video din cadrul rubricii Ora expertului au avut un impact de 300-400 de persoane.

Chiar dacă această săptămână a luat sfârşit, noi cei de la Biblioteca Centrală continuăm să zâmbim şi să privim în depărtare unde este loc doar pentru bucurii, idei noi şi hazlii, jocuri distractive şi desigur prieteni sau colegii dragi alături de cititorii care ne readuc buna atmosferă de la bibliotecă cu întrebarea: De ce nu zâmbim? Aici se intră cu un zâmbet.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s