Ianoş Ţurcanu – 65 ani


_MG_3898Biografie

Zi de zi
arde viața mea,
luminând amintirile.
În zilele
sclipitoare
nici nu se prea vede.

 

Cu ocazia aniversării a 65-a a scriitorului Ianoş Ţurcanu, la data de 26 iulie 2016 a fost organizat un eveniment cultural artistic dedicat poetului, eseistului, prozatorului, textierului şi autorului de aforisme Ianoş Ţurcanu. În cadrul evnimentului au fost prezentate volumul de aforisme „Clopote de sticlă”, cartea pentru copii „Dansul florilor”, CD-urile „Iubire nemuritoare” şi „Casino”.

DSC_0101

„Ceea ce m-a impresionat întotdeauna la Ianoş Ţurcanu a fost deschiderea lui de a comunica cu noi, bibliotecarii. De aceea, de multe ori spun că este scriitor, prozator, publicist, dar și un bun bibliotecar, pentru că a susținut mereu bibliotecile și a fost un avocat al nostru. A activat 25 de ani în cadrul Direcţiei cultură a Primăriei municipiului Chişinău și a știut cum să susțină bibliotecile”, a precizat directorul general al BM „B.P. Hasdeu”, Mariana Harjevschi.

Ianoş Ţurcanu a recunoscut că pentru el „cele mai apropiate profesiei unui scriitor sunt pedagogia, munca bibliotecarului și cea a medicului. Faptul că le-am studiat pe toate trei m-a ajutat să mă descurc în diferite situații. În timp ce medicina este focalizată asupra corpului omenesc, literatura este focalizată asupra spiritului”.DSC_0047

Sala Bibliotecii Centrale a devenit neîncăpătoare pentru cei care au ţinut să-i ureze un sincer La mulţi ani! scriitorului. Cu ocazia acestui eveniment a fost realizată o expoziţie de carte cu genericul Un romantic autentic în lumea poeziei şi o expoziţie de fotografii Ianoş Ţurcanu – prieten fidel al BM „B.P. Hasdeu”.

Cei care au lipsit de la eveniment sau cei care îşi doresc să retrăiască emoţiile evenimentului pot viziona filmuleţul realizat de Biblioteca Centrală.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s