O nouă zi cu o nouă poezie


 Aș mai avea un vis

DSC_0314Când sosi-va clipa,

Când sosi-va ora,

Să treci în altă lume

Cu mine împăcată.

Aș mai avea un vis,

În care să încapă

Toată dragostea și dorul,

Poezia și fiorul…

Zinaida Ambroci

,,Încă de atunci, de la facerea lumii, omul dialoghează cu sine, cu natura, cu divinitatea. Dar lăcașul cel mai fidel, mai autentic, candid, pentru poezie este sufletDSC_0368ul. Autoarea acestei plachete s-a născut poet.” (Dumitru Mircea)

La finele lunii iulie, Biblioteca Centrală a fost gazda unui eveniment special. Oameni talentați și frumoși s-au implicat cu toată inima pentru a participa  la lansarea cărților: „Sfințiți prin iubire”, „Pe aripile dragostei”, „Sărut suflarea voastră” de Zinaida Ambroci.

DSC_0342
Poeta Zinaida Ambroci s-a  născut în s. Lozova, r. Strășeni. A dus o viață interesantă, de o creștere vizibilă de la un nivel la altul. A fost educatoare la grădiniță, după care profesoară. Debutează literar cu pacheta de versuri: ,,Rafale de gânduri”, editate în patru limbi: română, franceză, italiană, spaniolă. Astfel, încetul cu încetul Zinaida Ambroci a căpătat farmecul și aura unei scriitoare. La fel, pe lângă toate activitățile care le are, poeta este și bibliotecară la Filiala ,,A. Donici”.  Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” se mândrește cu asemenea bibliotecari talentaţi cum este Zinaida Ambroci.

LansareaDSC_0302 a început cu o scurtă prezentare a autoarei. Ea a povestit despre viața ei, copilăria, părinții, copii și activitatea sa. Iar pe tot parcursul evenimentului, invitații au felicitat-o în cele mai deosebite feluri, prin: melodii scrise pe versurile sale, recitaluri de poezii și sigur cuvinte frumoase. Astfel, publicul a avut parte de o atmosferă plăcută, calmă și armonioasă la Biblioteca Centrală.

Volumele semnate de Zinaida Ambroci pot fi consultate la toate filialele Bibliotecii Municipalae „B.P. Hasdeu”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s