„Hai Moldova!” revine!


0da0158f-9954-4394-b228-a9dbbc3e7377În dimineaţa zilei de marţi, 2 august 2016, sala de lectură a Bibliotecii Centrale a BM “B.P.Hasdeu” a fost gazda unei conferinţe de presă cu ocazia lansării Zilei de Curăţenie “Hai Moldova!” care va avea loc pe 24 septembrie 2016, atât în Republica Moldova, cât şi în România.

La conferinţă au fost prezenţi şi au rostit discursuri: Valeriu Munteanu, ministrul Mediului al Republicii Moldova, Andrei Coşuleanu, director executiv „Let’s Do It, Romania!”, Nicolae Pascaru, project manager „Hai Moldova!”, precum şi Anna-Katharina Scheidereiter, reprezentantul Companiei „Kaufland Romania”, partener al proiectului.dccd3b37-0c26-431c-b5e8-0316a8f0587c

 Andrei Coşuleanu, director executiv “Let’s Do It, Romania!” a declarat luna septembrie – luna curăţeniei în România şi Republica Moldova. El a mai vorbit despre noua aplicaţie pentru smartphone care este testată acum dincolo de Prut şi care va da posibiliatea cetăţenilor activi ai ambelor ţări să depisteze cu uşurinţă zonele afectate de gunoi. „Hai Moldova” este un eveniment simbol al voluntariatului în Republica Moldova, așa că ne bucurăm să îl relansăm, cu ajutorul echipei din România. Am susținut echipa din Moldova încă de la prima Zi de Curățenie din 2011, iar astăzi suntem mândri să construim o echipă nouă și foarte motivată să continue această inițiativă unică. Începem un parteneriat ce va dura minimum 2 ani, care va însemna atât proiecte de curățenie, dar și lansarea aplicației de raportare a deșeurilor „Let`s Do It!” adaptată la legislația locală. Ne propunem ca, după Ziua de Curățenie, aceasta să devină un instrument eficient, folosit la nivel național pentru a curăța Moldova de deșeuri. a adaugat Andrei Coșuleanu, Director Executiv “Let`s Do It, Romania!“.

Valeriu Munteanu, ministrul Mediului al Republicii Moldova a menţionat în contextul acestui proiect importanţa pe care o are educaţia ecologică, în acest scop organizatorii au promis că luna septembrie va fi Luna Curățeniei în Republica Moldova, așa cum va fi și în România. „Hai Moldova” și Ministerul Mediului vor lansa o campanie de educare a moldovenilor cu privire la deşeuri. Luna Curățeniei va însemna training-uri și ateliere de reutilizare creativă în școli si universități, proiecții de film documentar despre deșeuri în 27 localități din municipiul Chișinău. De asemenea, în luna septembrie va fi organizată și o campanie de colectare de haine în 8 puncte din municipiul Chișinău, în vederea refolosirii acestora. Campania se va încheia cu Ziua de Curățenie de pe 24 septembrie.13909406_489879851219558_4630489944016770987_o.jpg

Hai Moldova” este o acțiune cu impact, care și-a dovedit deja aplicabilitatea în trecut și sunt convins că dezideratele acestei inițiative care unește cetățenii ambelor țări vor fi îndeplinite. Această acțiune nu are doar scopul de a strânge deșeurile din Republica Moldova, dezideratul este mult mai profund: să trecem la activități de educare ecologică, care sunt cele mai importante într-o societate. Trebuie să ne canalizăm eforturile astfel încât cetățeanul să înțeleagă gravitatea problemei, iar „Hai Moldova” este un pas important în acest sens” a declarat Valeriu Munteanu, Ministrul Mediului.

13880403_489880144552862_2322545104667921336_n.jpgȘi în 2016 proiectul se bucură de susținerea Ministerul Mediului, care va mobiliza structurile din cadrul Ministerului pentru a participa la Ziua de Curățenie, dar și de suportul Primăriei Chișinău, care va participa cu voluntari la Ziua de Curățenie si va ajuta cu transportul deșeurilor la puncte de reciclare.

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s