Accesibil pentru toți!


1440582_mlSingura dizabilitate reală a omului nu vine cu limita de vârstă, nici cu boala, nici cu o oarecare formă de invaliditate. Singura dizabilitate reală a omului este: incapacitatea de a simţi iubire pentru alţii. Răutatea este cel mai mare handicap al unei societăți în care dezabilitatea este considerată o povară.
În scopul schimbării situației oamenilor cu dizabilități din Republica Moldova în 2015 a fost inițiat un proiect care să dezvolte incluziunea socială a acestor persoane.

În acest sens, la 18 august 2016, în incinta Bibliotecii Centrale a BM „B.P. Hasdeu”, a avut loc o masă rotundă cu prezentarea rezultatelor acestui proiect moderat de Elena Drăgălin, Fondatoarea Campaniei Accesibil pentru Toţi.28445143484_05e95da55f_o.jpg
        Agenda zilei a inclus prezentarea Campaniei Accesibil pentru Toți de către Victoria Dunford, Emilian Ion – Coordonatori de Proiect Accesibil pentru Toți. 
Tot aici Emma Matreniuc a prezentat rezultatele evaluarilor în raionul Edineţ, iar Lucian Tilipeţ, a evaluarilor în raionul Rîşcani. Pentru a determina condițiile lor de existență,  Mihai Botnari, Marta Carabulea, Natalia Zubriţcaia, Sfetlana Codreanu au vorbit despre problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi şi familiile acestora. După care a urmat o sesiune de dezbateri.28448365343_d682f0228e_o.jpg
Accesibil pentru Toți este o campanie națională, care își propune să îmbunătățească accesibilitatea persoanelor cu dizabilități în Republica Moldova prin asigurarea cu echipament mobil, construcția de rampe accesibile, deschiderea centrelor de resurse și centrelor juridice pentru drepturile omului.
Proiectul nu a putut fi posibil fără ajutorul a 3 organizații de caritate din SUA: Freedom Chairs, Backpacks For Hope şi Moldova AID.

Sursa imaginilor: 

http://vaemploymentlawyer.com/discrimination/virginia-disability-discrimination-lawyer/

https://www.flickr.com/photos/hasdeu/albums/72157672528133066

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s