Cărți triumfătoare


dsc_0062

În cadrul zilelor Salonului Internaţional de Carte, la data de 2 septembrie 2016, la Biblioteca Centrală, au fost lansate trei volume:

  1. „Istoria ieroglifică” de Dimitrie Cantemir
  2. „Hronicul vechimei a romano-moldo-vlahilor” de Dimitrie Cantemir
  3. „Scrieri” de Magda Isanos

Toate aceste cărți reprezintă valori semnificative, pentru cei care sunt pasionați de literatură, istorie, adevăr și poezie.

Academicianuldsc_0020 Andrei Eșanu susţine că personalitatea lui Dimitrie Cantemir „… la noi e considerată o figură contradictorie. Deși, noi spunem că a fost un mare iluminator, ţinând cont de evenimentele din 1711, considerăm că de acolo ni se trag toate tragediile poporului nostru.”

,,Istoria ieroglifică” și „Hronicul vechimei a romano-moldo-vlahilor” au fost scrise în sec. XVIII – lea, aproximativ în anii 1705. Aceste două scrieri au fost descoperite, mai târziu, în arhiva Rusiei menţionează Andrei Eșanu.

Volumul „Scrieri” de Magda Isanos a lăsat publicul profund suprins de modul ei de a scrie. Dr. hab. Alexandru Burlacu a menționat perspectiva critică expusă de doamna Aliona Grati dr. hab., care este  îngrijitoarea cărții,: ,,Magda Isanos privește poezia din două perspective: 1. raportul dintre eul și lumea înconjurătoare şi 2. sistemul de imagini a poetei”. Poeziile ei sunt profunde cu tematici filosofice: regăsirea de sine și setea de viață. Astfel, Magda Isanos este abilă de a fi considerată o poetesă cu un nume mare. Nina Corcinschi, vicedirectorul Institutului de Filologie al AȘM consideră că: ,,Magda Isanos a avut nu doar talent, dar și o luciditate deosebită”.dsc_0046

Astfel de cărți fac onoarea oricărei biblioteci. Așadar, vă invităm pentru a studia, a cerceta și a vă delecta cu scrieri alese din opera lui Dimitrie Cantemir și creațiile Magdei Isanos.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s