Ziua Mondială de Prevenire a Suicidului


Fericirea este în noi, niciodată în jurul nostru

Mihail Sadoveanu

Ziua Mondială de Prevenire a Suicidului se marchează din 2002, la inițiativa Asociației Internaționale de Prevenire a Suicidului și Organizației Mondiale a Sănătății, sub egida ONU. Astfel, ziua de 10 septembrie este însemnată ca Ziua Mondială de Prevenire a Suicidului.  Statistica denotă un suicid la fiecare 40 de secunde. Anul acesta, manifestările pentru marcarea acestei zile se desfășoară pe tema ”Conectează-te, comunică, arată că îți pasă”, acestea fiind elemente-cheie în lupta pentru prevenirea suicidului.

Suicidul este considerat o problemă majoră care necesită multă atenție și muncă pentru prevenirea și înlăturarea acestei probleme. Dicționarul Explicativ spune că sinuciderea sau suicidul reprezintă acțiunea unei persoane de a-și cauza propria moarte. De cele mai multe ori comis din disprerare, a cărei cauze este adesea atribuită unei boli mentale cum ar fi depresia, tulburarea bipolară, schizofrenia, alcoolismul sau dependența de droguri. Printre aceastea se enumeră și factorii de stres care favorizează suicidul –probleme financiare sau problemele ivite în relațiile interpersonale.

Pentru organizarea de prevenire a suicidului, Asociația Internațională pentru Prevenirea Suicidului necesită sprijinul instituțiilor de stat, al agențiilor guvernamentale, al organizațiilor non-guvernamentale, al asociațiilor naționale și internaționale, al comunităților locale, al cercetătorilor, medicilor și voluntarilor. Astfel pentru a avea o societate sănătoasă, fiecare persoană trebuie să-și facă datoria sa de cetățean: medicii să fie cointeresați de a acorda ajutorul necesar persoanelor dependente de droguri și alcool, autoritățile locale să fie cointeresați în dezvoltarea economică și reducerea sărăciei și fiecăre să se conducă după principiul: ce vreți să vă facă vouă oamenii, faceți și voi lor asemenea.

relatioship

Vrei ca lumea să se schimbe? Fă schimbări în propria ta lume. (Neale Donald Walsch)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s