Dublă lansare de carte a scriitorului Valeriu Rață


     dsc_0899„Este deja un nume bine cunoscut –  şi ca publicist, şi ca poet – deşi, recunoaşterea acesta este totuşi parţială, inclusiv din motivul că Valeriu Raţă îşi semnează articolele, cronicile, eseurile, cinsemnările, recenziile, cu o multitudine de pseudonime”, afirmă scriitorul Vlad Pohilă.

       Noul volum de piblicistică Alt portret din profil cultural al Bibliotecii Municipale „B.P.Hasdeu” al lui Valeriu Raţă se va înscrie, neîndoios, într-o listă de valoroase contribuţii la cronica culturală a Republicii Moldova, iar mai larg – şi a mişcării literar-artistice pan româneşti, de la începutul sec. XXI, şi graţie acestui fapt îşi va găsi obligatoriu destinatarul – şi astăzi, şi mâine, şi peste ani.

       Specificul, maniera de a relata, dar şi ritmicitatea, alese de autor, implică o continuitate pe care, de fapt, Valeriu Raţă o şi dezvoltă cu noi şi noi lucrări în revista Bibliopolis, dar şi în alte publicaţii culturale de la Chişinău şi din tot mai multe alte oraşe româneşti. Vlad Pohilă îi doreşte autorului să rămână fidel aceste idei de continuare, păstrându-şi stilul original.dsc_0913

         A doua carte lansată în aceeaşi zi, Cu Dumnezeu în fiecare zi, este o culegere de poezii creştine, despre care autorul spune că este un vis împlinit, „să aduc o contribuţie întru slava lui Dumnezeu”. Acesta exprimă „sentimente de profundă recunoştinţă şi de dragoste tuturor celor care au contribuit direct – intelectual şi material – la elaborarea şi tipărirea acestui volum de versuri creştine”. Aspiraţia autorului este ca şi tinerii poeţi, ca şi autorii cu experienţă, să aibă deschidere spre tematica creştină.

DSC_0906.JPG„Căutările spirituale ale autorului nostru, cu certitudine, vor fi ca un far pentru cititorii aflați în derivă sau în căutare de sine”, adaugă istoricul Iurie Colesnic.

 Biblioteca Centrală îi aduce sincere mulțumiri și felicitări scriitorului Valeriu Rață!

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s