Enigma dragostei târzii de Zinaida Ambroci


dsc_0263

Nu credeam

Că va veni o zi,

Una să se repete

În tot ce-mi voi dori,

Să stau

          Undeva departe…

         Zinaida Ambroci

Azi 9 decembrie 2016, Zinaida Ambroci şi-a realizat încă un vis pe care-l avea, la Biblioteca „B.P. Hasdeu” a avut loc lansare cărţii cu versuri, fiind a șaptea la număr ”Enigma dragostei târzii”.

Poeta Zinaida Ambroci s-a  născut în satul Lozova, raionul Strășeni. A dus o viață interesantă, de o creștere vizibilă de la un nivel la altul. A fost educatoare la grădiniță, după care profesoară. Apoi începuse să scrie versuri, sau mai bine zis poezii, şi iată că a ajuns la încă o carte publicată. Astfel, încetul cu încetul Zinaida Ambroci a căpătat farmecul și aura unei scriitoare.

Lansarea a început cu o scurtă prezentare a autoarei. Ea a povestit despre viața ei, copilăria, părinții, copii și activitatea sa. Iar pe tot parcursul evenimentului, invitații au felicitat-o în cele mai deosebite feluri, prin: melodii scrise pe versurile sale, recitaluri de poezii și sigur cuvinte frumoase.dsc_0271

După spusele Ninei Slutu-Soroceanu “Dorinţa ardentă a Zinaidei Ambroci e să-l convingă pe eventualul său cititor că dragostea şi poezia continuă să fie, în veacul nostru grăbit, valori ce merită să fie cântate şi evocate. Iată de ce şi noua-i plachetă de versuri intitulată Enigma dragostei târzii – ne anunţă fără echivoc că autoarea, numită cântăreaţa iubirii, nu şi-a trădat fanii şi le serveşte o nouă porţie de ode, poeme, cântece de pe poziţia unei femei cunoscătoare a fericirii de a fi iubit şi de a fi fost iubită, dar şi trădată uneori.

Versul liber, pe care-l practică autoarea, îi permite să treacă lejer de la o stare la alta de a prezenta complexitatea, dar şi farmecul sentimentelor personajului său.

Placheta debutează cu un text în proză, intitulat Elogiul femeii, ce varsă lumină asupra întregului conţinut al cărţii, care se prezintă nu doar ca o culegere de versuri lirice, ci şi cu un portret al Femeii contemporane şi cea dintotdeauna – însetată de iubire, iertătoare şi înţelegătoare, dar şi extrem de fragilă, îndurerată când nu e înţeleasă sau când e trădată de persoana iubită. “Ascultă, ascultă atent!/ Ce frumos răsună/ Această melodie./ Pe strună de chitară/ Lină şi sublimă,/ Din inimă venită/ În inimă s-ajungă/ S-aline o durere!”

dsc_0259

Poezia lirică a Zinaidei Ambroci e pură psihologie feminină, expusă artistic, cald, emotiv, astfel că lecturarea acestei cărţi să nu-l plictisească pe nici un cititor.

Poeta şi moderatoarea Zinaida Ambroci, le-a mulţumit tuturor pentru prezenţa la această lansare, şi i-a prezentat publicului pe invitaţii distinşi, printre ei se numără pictorului și scriitorului, conferențiarului universitar Victor Cobzac, care fusese şi fotograful acestui eveniment, Nina Slutu-Soroceanu, membră a Uniunii Scriitorilor și a Uniunii Jurnaliștilor din R.Moldova, Angela Braşoveanu, cîntăreaţă de romanţe, Adrian Graur, interpret, Tatiana Afanas-Creciun, scriitoare, Ecaterina Urâtu, scriitoare, Alexandru Valeriu Moraru, istoric, Veronica Vornicescu, prezentatoare TV etc.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s