Dublă  lansare  de carte la bibliotecă


      a-silvestru       Astăzi, 15 februarie, la Biblioteca Centrală a fost o dublă lansare de carte. Scriitorul Aurelian Silvestru a lansat cărţile Femeia alege şi Mersul pe apă.  La eveniment au luat cuvîntul Mihai Cimpoi (academician), Valeriu Matei (directorul Institutului Cultural „Mihai Eminescu”, Aurelian Marcu, Daniel Corbu (editura Princeps din Iaşi), Larisa Silvestru. Evenimentul a fost moderat de Iulian Filip. În final, un cuvînt de salut a fost luat de Claudia Balaban, directorul Bibliotecii Naţionale pentru Copii „Ion Creangă” din Chişinău.

          Academicianul Mihai Cimpoi afirmase la începutul evenimentului precum că „întreaga operă şi activitate pedagogică a lui Aurelian Silvestru are ca temei formator eticul şi sacrul, întotdeauna bineînţeles puşi în ecuaţie, într-o unitate originară, într-o intercondiţionare cerută de însăşi esenţa omului care poate deveni o personalitate doar prin (co)pătrunderea acestor două comandamente sau imperative categorice kantiene, neokantiene mai bine zis, dată fiind reactualizarea lor permanent în funcţie de împrejurări.”

Romanul Femeia alege a fost editat în anul 2016 la editura TOCONO şi prezintă două romane într-o singură carte.

       cartea-femeia   „Nu ştiu cîte din cărţile mele au reuşit această performanţă, dar faptul că tirajele lor (uneori dublate) sau epuizat atât de rapid, încât să necesite alte ediţii, m-a îndreptăţit să vin în faţa cititorului cu aceste două romane într-o singură carte – romane situate, la apariţia lor, în topul celor mai citite cărţi din Republica Moldova, conform datelor publicate anual de către Biblioteca Naţională: „Cel rătăcit” şi romanul „Şi tu eşti singur?” Le-am unit într-un singur titlu („Femeia alege”), deoarece protagonistele din ambele romane sunt puse mereu în situaţia de a alege între bine şi rău, între divin şi trebuie, între iubire şi însingurare” afirmă Aurelian Silvestru în prefaţa acestei cărţi.

cartea-mersul          Cea de a doua carte, Mersul pe apă a fost editată în Iaşi la editura Princeps în anul 2016. Volumul conţine şi un CD, Tablete radiofonice.  Este o ediţie realizată de Daniel Corbu, care afirmase precum că „Aurelian Silvestru este unul dintre marii prozatori moralişti de limbă română şi unul dintre scriitorii de reper ai literaturii europene de azi.”

        În final, scriitorul Aurelian Silvestru a ţinut să mulţumească pentru prezenţa publicului din sală, dar şi a invitaţilor. În ceea ce priveşte creaţia sa, a menţionat că a depus multă muncă şi că „talentul nu are zi de odihnă”. Scriitorul Aurelian Silvestru a făcut o donaţie de carte bibliotecii noastre, fapt pentru care îi mulţumim.

În continuare, urmăriţi cîteva imagini de la eveniment.

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s