Publicat în ACTIVITĂȚI BC, COLECŢII BC, ENCICLOPEDIA CĂRȚILOR, prezentare de carte

Tunica portocalie de Lucreţia Bârlădeanu


Volumul Tunica portocalie scris de Lucreția Bârlădeanu a fost inclus în programul Chişinăul citeşte la categoria adolescenţi. Romanul Tunica portocalie, a apărut la editura Prut tunicaInternaţional în anul 2016.

Autoarea Lucreția Bârlădeanu afirma la o întîlnire cu cititorii că titlul ultimului său volum Tunica Portocalie nu este ales întâmplător. Portocaliul este o culoare vibrantă, exuberantă, iar tunica – un element de vestimentație care poate fi interpretat în moduri felurite, rămânând totuși un simbol al abrigației și libertății. „Un scriitor lasă întotdeauna și cititorului său posibilitatea de a se regăsi în simboluri și de a le interpreta”, punctează Lucreția Bârlădeanu.

„Sub coperţile cartonate ale cărţii pot fi găsite 20 de istorii, protagonişti ale cărora sunt persoane absolut diferite – atât bărbaţi, cât şi femei, fiecare cu o istorie şi cu nişte demoni numai ai lor, dar care au totuşi un lucru în comun – atmosfera aceea tristă care se instaurează în sufletele cititorilor odată cu parcurgerea fiecărui rând, cu întoarcerea fiecărei pagini. În câteva dintre istorii este menţionată toamna şi cred că aceasta nu a fost făcut în zadar, pentru că anotimpul de care eu inconştient nu m-am despărţit pe tot parsursul lecturii a fost anume toamna (cu toate că afară deja domneşte primăvara). Şi vremea cea mai potrivită pentru lectura acestei cărţi, după părerea mea, este toamna – o ceaşcă caldă plină cu ceai, un peisaj auriu ce poate fi admirat prin geam şi această carte. Este o carte care te induce într-o stare de melancolie, te face să îţi pui întrebările pe care de obicei le eviţi. Şi lucrul ăsta o şi face importantă. O carte care te face să îţi pui întrebări nu este o pierdere inutilă de timp (sau chiar hârtie). De aceea şi merită citită!” afirmă o cititoare a cărţii (www.livelib.ru).

Sursa imaginii:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s