Publicat în ACTIVITĂȚI BC, concurs

EU şi UE


La data de 11 mai 2017, cu ocazia Zilelor Europei s-a desfăşurat concursul Eu şi UE. La activitate au participat elevii LT „Gheorghe Asachi”.

Liuba Muntean, şefa Bibliotecii Centrale a venit în faţa tinerilor cu o prezentare despre semnificaţia zilei de 9 Mai, simbolurile UE, instituţii importante etc. De asemenea, a fost prezentat Centru de Informare al Uniunii Europene (proiect pilot lansat de către Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, implementat de BDR Associates Moldova în parteneriat cu programul Novateca). Tinerii au aflat că pot avea acces la toate resursele digitale ale Uniunii Europene, că pot obține orice informații din biblioteca digitală UE, o bibliotecă și o arhiva a publicațiilor care datează din 1952 și care conține peste 110.000 de titluri și 235.000 de versiuni electronice corespunzătoare (PDF-uri, cărți electronice), în mai mult de 50 de limbi, inclusiv limba română accesând EUbookshop.eu

La final participanţii au trebuit să răspundă la o serie de întrebări şi să demonstreze cunoaşterea noţiunilor legate de Uniunea Europeană. Cei mai activi au fost premiaţi cu tricouri, chipiuri, căni şi umbrele marca UE.

Îmbucurător este faptul că tinerii s-au arătat preocupaţi de viitorul European al republicii Moldova şi au încercat să-şi expună ideile legate de contribuţia republicii Moldova la viitorul comunităţii europene.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s