Învață să rămâi sănătos având diabet (2)


DSC_0051Ai diabet?! Mergi la școală! – este sloganul care a adunat la cursul de educație terapeutică în diabet un nou grup de persoane cu diabet dependent de insulină (tip 1). Astăzi 20 aprilie a avut loc a 4-a sesiune cu denumirea “Autocotrol” din cadrul programului structurat cu genericul „Învață să rămâi sănătos având diabet”, aflat la a doua ediție din acest an.

Spațiul prietenos al sălii de lectură germană a Bibliotecii Municipale „B. P. Hasdeu”  a oferit acces liber la instruire terapeutică pentru 12 participanți din CimiDSC_0029șlia, Strășeni și Chișinău. Tineri și aparținători ai copiilor cu diabet, cu o vechime mai mare de gestionare a condiției au devenit mentori pentru acei cu o vechime mai mică, comunicarea fiind facilitată de un asistent-educator specializat în Educație terapeutică în diabetul juvenile – Veronica Volcov.

La sesiunea care a avut loc astăzi, s-a vorbit despre controlul glicemic și autocontrolul, și anume doza corectă / adaptarea doză insulină, dieta, activitatea fizică, reacțiile organismului, autocontrol. De asemenea, au fost făcute teste glicemie și glucometre: Accu Chek Active, Bionime Rightest, Clever Chek, On Call Plus; precum și teste cetone în urină – Mission. În urma acestor teste, s-a făcut un raport insulin / glucide ( câte glucide sunt arse) , factorul de corecție (cât de mult scade glicemia), cât și aprecierea insulinei neconsumate.

DSC_0040Programul de instruire are loc în perioada 29 aprilie – 10 iunie 2017, în zilele de sâmbătă, de la ora 11.00-13.15 (grup mixt: copii/aparținători și tineri) în sala de lectură germană a bibliotecii municipale „B. P. Hașdeu” și este structurat pe șapte sesiuni de instruire.

Proiectul este o initiativă de voluntariat a Asociației Tinerilor cu Diabet DIA, desfășurată în parteneriat cu „Biblioteca municipală B.P. Hasdeu.

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s