Cascade literare din fluxul american


insigna EBHLiteratura americană se extinde tot mai mult în lume, înregistrând cele mai citite romane și nuvele. Printre autorii de besteselleruri se numără și cei pe care am hotărât să vi-i recomandăm astăzi pentru a vă umple vacanța cu energie bună-dispoziție. 

 DSC_0638 (800x319)

DSCN6297 (521x800)Capote Truman. Music for Chameleons / Truman Capote. – New York: Random House, 1980. – XIX, 262 p.

Autorul american, multe din nuvelele căruia au fost ecranizate, printre care Breakfast at Tiffany’s (1958) și Cold Blood (1966), ne prezintă o colecție de scurte ficțiuni și non-ficțiuni, în prefața căreia autorul ne destăinuie că ar fi suferit, în 1977, o cădere nervoasă de droguri indusă de abuzul de alcool. Scrierea acestei serii de povestiri a declanșat în el setea de a povesti despre sine, de a mărturisi fără nici o urmă de autocompătimire sau de bravadă agonia ce a simțit-o fiind copil, provocată de dorința sa secretă „de a fi fată.”

 

DSCN6296 (480x800)Maguire Gregory. Wicked : The Life and Times of the Wicked Witch of the West / Gregory Maguire. – New York : Harper/Collins Publishers, 2007. – 538 p.

Un roman de aventuri cu nuanțe mistice și psihologice ne captivează prin descrierea magică și amuzantă a unei lumi fantastice, creată de nuvelistul american de success, pentru a ne prezenta o viziune fascinantă etică, socială și politică asupra naturii binelui și răului. Povestirea e centrată pe Elphaba, o fată neînțeleasă, de culoare verde a pielii care crește și devine așa numita Vrăjitoare Rea din Vest.

 

DSCN6299 (496x800)Moody Martha. Best Friends : a novel / Martha Moody. – New York : Riverhead Books, 2002. –  483 p.

Un roman surprinzător despre cât de emoțională și moral complexă poate fi o prietenie. Limitele loialității și a iertării sunt puse la încercare de către autoare, pe exemplul eroinelor Clare și Sally, două prietene din timpul universității atrase în vârtejul necruțător a soartei și al timpului.

 

DSCN6300 (474x800)Obama Barack. The Audacity of Hope / Barack Obama. – New York : Vintage Books, 2006. – 448 p.

Într-un comentariu personal asupra politicii Statelor Unite, presărat cu date curioase din copilăria și adolescența proprie, Obama analizează insecuritatea economica crescânda a familiilor americane, tensiunile rasiale si religioase din stat si amenințările transnaționale. Atunci, abia candidat democrat la presedinția Statelor Unite vorbește, de asemenea, despre rolul pe care il joacă credința într-o democrație – despre domeniile unde este vitală si despre cele unde nu trebuie să se amestece niciodată.

 

DSCN6298 (519x800)Patterson James, Petro Maxine. 7th Heaven / James Patterson; Maxine Paetro. – New York : Little, Brown and Company, 2008. – 376 p.

A 7-a nuvelă din seria „Women’s Murder Club” – un roman polițist captivant ce ne prezintă istoria lui Michael Campion, fiul adolescent al fostului guvernator al Californiei, care dispare într-un mod misterios. Cunoscut ca „băiatul cu inima frântă” din cauza defectului cardiac incurabil, băiatul crește sub ochii unui public adorator.

NB: Cărțile prezentate pot fi găsite în Sala de Lectură în Limba Engleză (English Book Hall)

a Bibliotecii Centrale.

Lectură frumoasă vă dorim!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s