Jocurile de societate – utilitate și plăcere de a fi cu prieteniijocuri societateJocurile de societate sunt nișele de socializare a comunității prin contactul direct, totodată având beneficii comunitare și individuale în ceea ce privește logica și educarea prin simulare. Imaginația și creativitatea, cunoașterea și asamblarea unei strategii asigură cheia succesului participanților.

E un lucru bine știut că la Biblioteca Centrală există o variată gamă de jocuri de societate, dar în ce măsură cunoașteți ce presupune fiecare din ele? Dacă sunteți curioși, vă propunem câte o descriere succintă în continuare.

 

 

Această prezentare necesită JavaScript.

Alias

Alias – un joc de cuvinte care se joacă pe echipe. La „Alias” ar trebui să spui lucrurile „cu alte cuvinte”. Ideea e să explici cuvintele utilizînd sinonime, antonime şi indicii în aşa fel încît coechipierii să ghicească cît mai multe cuvinte posibile înnainte ca timpul să expire. Echipa avansează pe platforme de joc atîtea căsuţe cîte cuvinte a ghicit. Echipa care a ajuns prima la căsuţa de “Final” este cea învingătoare.

Bohnanza  

Un joc cu personaje interesante – boabe și semințe – Bohnanza se adresează celor care vor să-și dezvolte atenția, logica și să se amuze din plin pe seama imaginilor comice. Creați-vă o strategie a propriei grădini, în care să adunați cele mai rentabile boabe!

DiXit 

DiXit este jocul care pune accent pe imaginația și creativitatea celor care participă. Regulile se bazează pe asocieri ale cuvintelor / îmbinărilor de cuvinte cu imaginile de pe cardurile primite de fiecare. Atmosfera de poveste este alimentată de imagini viu colorate și de un povestitor. Fiecare participant își creează povestea sa prin imaginea potrivită celor rostite de povestitor.

Jocul vieţii

După cum relevă titlul, jocul dat este o simulare a vieții, jucătorii trecând, mai în glumă, mai în serios, prin mai multe etape prin care trec oamenii cât timp trăiesc. Un joc destinat exclusiv tinerilor, nu numai pentru a le furniza succind stările și experiența succesului și a eșecului, dar și pentru a le forma niște abilități ce țin de logică, economie și societate, acesta a fost conceput și organizat într-un mod interactiv și atractiv.

Logic box 

Cutia logică, așa cum s-ar traduce denumirea acestui joc, se fundamentează pe logica participanților. Aceștia trebuie să formeze hexagoane din triunghiurile de care dispun după o regulă: aceea de a nu repeta același simbol de pe triunghiuri în cadrul hexagonului format. Jocul simplu începe cu un set de triunghiuri, apoi devine mai complex când numărul de seturi (echivalent cu hexagoanele formate) epuizează toate triunghiurile din joc.

Monopoly

Este un joc de dezvoltare a abilităților economice, în care se sunt simulate rapid tranzacții imobiliare. Astfel, participanții pot cumpăra proprietăți și percepe o taxă de chirie de la jucătorii care ajung pe spațiul acestora. Venitul va crește considerabil dacă jucătorul va colecționa proprietăți de aceeași culoare, mărind astfel chiria și va construi case și hoteluri. Scopul este să rămâi în joc până când ceilalți dau faliment.

Qwirkle

Qwirkle este un joc de dezvoltare a atenției și logicii printr-o metodă interactivă, în care pot fi implicați și copiii. Regulile sunt simple și se rezumă la combinarea figurinelor într-un rând fie după formă, fie după culoare. În dependență de aceste combinații, sunt acordate punctele pentru fiecare participant. Jocul se termină atunci când unul din jucători a atașat la rând ultima sa piesă, iar câștigător va fi cel care a acumulat cele mai multe puncte.

Reţeaua energetică

Fiecare jucător reprezintă o companie energetică, care funcţionează pentru a aproviziona cu energie electrică oraşele. Pe parcursul jocului, fiecare jucător achiziţionează centre energetice prin licitaţie, cumpără resurse pentru a produce energie electrică cu ajutorul centrelor respective, şi construieşte o reţea de furnizare a energiei electrice în oraşe. În final, jucătorul care aprovizionează cele mai multe oraşe cu energie electrică va cîştiga jocul.

Steagurile lumii

Acest joc pune accentul pe capacitățile de memorare și pe cele gnoseologice, care presupun cunoașterea țărilor, a drapelelor și a capitalelor acestora. Jocul se poate desfășura  atât la nivel de indivizi, cât și în grupuri, fiind destinat și copiilor mai mici, dar și adolescenților și tinerilor, astfel încât interactivitatea sa rămâne valabilă în toate cazurile. Scopul jocului este a acumula cele mai multe puncte și/sau cele mai multe drapele, care vor indica și câștigătorul.

SWAT!  

Cine ar fi crezut că niște insecte agresive pot deveni adevărate surse de insirație pentru un joc? Ei, să vedem dacă aceste insecte vă mai provoacă frică sau dezgust, și dacă nu – atunci colectați-le! Swat! – cel mai captivant joc pentru copiii care au peste 7 ani, pentru amuzament și dezvoltarea spiritului de negociere.

The boss  

Bandele mafiote întotdeauna au creat o alură de mister în jurul lor. Iată că aveți un joc ce simulează tocmai aceste condiții, iar membrii bandei puteți fi chiar voi. Aveți la dispoziție un set de personaje, cu care să acționați în conformitate. Depinde doar de voi dacă alegeți să fiți un erou care demaschează sau un misterios antierou al criminalității!

Through the Ages: a story of civilization 

Având un substrat istoric pregnant, jocul dat dezvoltă în participanți spiritul de lider, care cresc în concordanță cu evenimentele istorice pe care le-a cunoscut civilizația. Scopul jocului este ca fiecare participant să-și dezvolte o civilizație, din antichitate până la modernitate, utilizând resursele de pe cartonașele de care dispune.

Ticket to ride Europe  

Vă plac aventurile și călătoriile? Atunci acest joc este pentru voi! Împachetați-vă bagajele cu cele necesare, pentru că pornim într-o călătorie prin Europa epocii moderne. Jocul conține carduri care marchează locurile (familiare oricărui călător) marcante din spațiul european. Tot ce trebuie să faceți este să urmați cursul acestui joc.

Timeline  

Cât de bine cunoașteți istoria, știința și invențiile? La această întrebare veți răspunde pe parcursul jocului Timeline, care pune la dispoziția participanților un disc ce conține toate răspunsurile (în cazul în care nu le știați deja) și apoi vă provoacă să aranjați cardurile pe care le aveți după o axă cronologică.

Top secret  

Cât de des v-ați imaginat în pielea unui agent detectiv care stă mereu pe urmele proaspete ale infractorilor? Ei bine, iată un joc care să vă modeleze spiritul de observație și care vă pune la dispoziție toate instrumentele pe care le utilizează un detectiv bun. Cunoașteți meseria cu TOP SECRET și fiți atenți! Oriunde vă pot aștepta aventuri detective!

TRIVIA Europa

Trivia Europa este un joc de verificare a cunoștințelor de cultură generală, la care participanții pot să-și etaleze inteligența răspunzând la întrebări ce vizează Europa prin prisma diverselor categorii. Regulile sunt simple – dacă ai răspuns corect, înaintezi spre câștig, dacă nu – atunci aștepți până îți vine iar rândul să-ți încerci norocul și cunoștințele. Cine ajunge primul în spațiul din mijloc este câștigătorul jocului.

TRIVIA România

Ca și în Trivia Europa, jocul Trivia România se axează pe întrebări care trece în revistă răspunsuri ce vizează țara respectivă. Partea interesantă este că jucătorii trebuie să adune piese de puzzle, nu timbre, iar aceste piese, ulterior, vor asambla harta României. Odată formată harta, jucătorii se pot îndrepta spre spațiul din mijloc. Jocul poate fi organizat și pe echipe.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s