Publicat în Activitate expoziţională, ACTIVITĂȚI BC, ATELIER PROFESIONAL, EXPOZITII DE ARTA

Expoziție de pictură „CHIŞINĂU – MON AMOUR”


Pe data de 12 octombrie, la Biblioteca Centrală a BM „B.P.Hasdeu” a fost vernisată expoziţia de pictură „Chişinău – mon amour”, la care au participat cu lucrări pictori din Republica Moldova, Valentina Brâncoveanu, Iurie Răileanu, Iurie Platon, Simion Moisei, Florentin Leancă şi alţii.

Moderatorul evenimentului,  Alexandru Moraru a vorbit despre importanţa expoziției de pictură şi artei în viaţa noastră, tematica expoziţiei fiind axată cu ocazia Zilei oraşului Chişinău. S-a oferit cuvânt pictorilor prezenţi la această manifestare, Valentina Brâncoveanu şi Iurie Răileanu.

Directorul interimar al Bibliotecii Centrale a BM „B.P. Hasdeu”, Elena Şendrea a rostit un cuvânt de salut cu ocazia deschiderii respectivei expoziţii de pictură, dedicată oraşului Chişinău.

Cei prezenţi în sală, inclusiv elevi, studenţi au avut fericita ocazie de a da întrebări şi dialoga cu maeştrii pensulei într-o atmosferă degajată.

Directorul Departamentului Memoria Chişinăului a făcut referinţă la catalogul-bibliografie, Chișinăul în pictură (peisaje, portrete) editat de BM „B.P.Hasdeu”. Catalogul-bibliogragie este un proiect al acestei instituţii de cercetare, identificare şi promovare a patrimoniului cultural al oraşului Chişinău. Scopul bibliografiei-catalog rezidă în reunificarea lucrărilor create de artiştii plastici pe parcursul a 110 ani, localizate în diferite colecţii, muzee, centre   expoziţionale, galerii de artă ale oraşului. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s