Publicat în ACTIVITĂȚI BC, Activităţi de promovare, întîlnire cu personalitate, COLECŢII BC

PAGINA WEB: VIAȚA ȘI CREAȚIA LUI GRIGORE ȘERBAN


   La 18 mai 2018 în incinta Bibliotecii Centrale BM „B.P.Hasdeu” Cenaclul Literar „Magia cuvântului” și-a propus o colaborare cu studenții de La Facultatea de Informatică, Universitatea de Stat din Tiraspol cu sediul la Chișinău. Licențiata Olga Borș, fiind ghidată de conducătorul său științific Teodora Vascan, și-a pus drept obiectiv să promoveze viața și opera scriitorului Grigore Șerban. Acest lucru constituie teza de licență. Considerăm că pagina web este realizată cu gust, a ținut cont de a speifica datele biografice, de a arăta coperțile cărților scriitorului, de a prezenta și câteva fotografii din albumul poetului.

   E pentru prima dată când un student de la o facultate cu profil real se implică în promovarea creației literaturii române în spațiul virtual.

   Prezentarea site-ului a fost însoțită de poezii care au fost citite în voce de Victoria Fonari, dr. conf. USM. Pe parcurs a fost valorficată și o expoziție de cărți, ai cărui autor este Grigore Șerban. A fost menționat și faptul că Biblioteca satului natal – Fundul Galbenii – poartă numele scriitorului Grigore Șerban. Istoricul Alexandru Moraru a menționat că l-a cunoscut personal și a propus să fie inclusă o rubrică amintiri, unde ar putea să se includă colegi de breaslă pedagogic, oameni cu care s-a confruntat cu diverse probleme insistând să promoveze cartea românească în anii 90 și, bineînțles, poate s-ar include și discipolii săi cărora le-a educat gustul de lectură și dragostea pentru limba română. Văduva Svetlana a menționat că în dragostea sa pentru frumos a sădit 60 de trandafiri, anii pe care i-a trăit aici pe pământ.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s