Publicat în ACTIVITĂȚI BC, Expoziție tematică

EXPOZIŢIE DE PICTURĂ SAU SUCCESUL UNUI COPIL MARE: KATY SINIŢA


La 28 mai 2018, spre sfârşitul zilei de muncă, la Biblioteca Centrală a BM “B.P. Hasdeu” din Chişinău a avut loc un eveniment cultural mai deosebit.

Este vorba despre  deschiderea expoziţiei personale de pictură şi fotografie “Clipa aici, visul urmează…” semnată de absolventa Liceului Teoretic”Gaudeamus” Katy Siniţa.

Evenimentul l-a avut pe post de moderator pe domnul Alexandru Moraru, istoric, publicist, şef  seviciu la Biblioteca Centrală.

Cu  mesaj de felicitare adresat autoarei vernisajului a vorbit directorul general al Bibliotecii Municipale “B.P. Hasdeu”, dr.Mariana  Harjevschi, care a menţionat, că  una din opţiunile  bibliotecii este susţinerea şi încurajarea  tineretului studios  în domeniul ştiinţei şi creaţiei, a dezvoltării inspiraţiei  şi creativităţii.

Cu un cuvânt de înaltă apreciere a lucrărilor expuse a vorbit cunoscutul  pictor şi fotograf, laureat  a mai multe premii naţionale şi internaţionale, domnul Iurie Răileanu. Domnia sa a menţionat, că lucrările sunt bune, originale şi cuprind mai multe curente ale picturii. Pentru un începător, care se află la prima sa expoziţie din viaţă, atat fotografiile, cât şi pictura sunt foarte reuşite. În încheiere, maestru a felicitat-o pe Katy Siniţa cu succesul evident al “primului zbor” şi i-a urat multă inspiraţie.

Sigur că cel mai emoţionant cuvânt l-a avut mama protagonistei, doamna Elena Siniţa, şefa filialei “Maramureş”. Anume Dânsa a adus-o de mânuţă în lumea frumosului…anume Ea i-a cumpărat primul album, primele creioane colorate, acuarele etc. De la multe lucruri a renunţat doamna Elena, inclusiv viaţa personal, numai pentru a vedea fiicele împlinite…

Am spus fiicele, deoarece în afară de autoarea expoziţiei cu pricina, doamna Elena mai are o fiică mai mică, Constanţa, care de asemeni este un talent evident, doar muzical, cântă la flaut şi alte instrumente musicale. Apropo, împreună cu tânărul interpret Stelian Curcă, Constanţa Siniţa a interpretat două piese la flaut, împodobind evenimentul cu două pauze muzicale.

La eveniment au mai participat şi luat cuvânt: din partea Centrului Republican pentru Copii şi Tineret”Artico” doamna Svetlana Grădinaru; din partea Societăţii ştiinţifice” Omul şi Universul” domnul Trifan Miroliubov şi scriitoarea Galina Furdui; diriginta protagonistei de la Liceul Teoretic “Gaudeamus” doamna Marina Şendrea; din partea Centrului Media pentru Tineret (emisiunea “ABRAZIV”) doamna director Veronica Boboc; si un număr mare de colegi şi prieteni ai Katyei Siniţa, printre care Laura Sclifos, Victoria Manica, Cristina Afanasie ş.a. La final, nu ne rămâne decât să-i urăm  autoarei multă inspiratie şi noi succese!

Alexandru MORARU, moderatorul evenimentului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s