Publicat în ACTIVITĂȚI BC, Cenaclul Literar „Magia cuvântului”, MESE ROTUNDE, Poezia

Problemele de receptare a poeziei


  La 2 iunie Cenaclul Literar „Magia cuvântului” a organizat o masă rotundă în care a abordat problemele de receptare a poeziei. A început întrunirea cu un minut de recuDSC_0686legere pentru editorul Virgil Serbu Cisteianu, care a decedat la 26 mai anul curent, personalitate marcantă ce a contribuit la debutul mai multor tineri de a-și vedea testele pe paginile revistei „Gând românesc”, Alba-Iulia.  Tinerii au vorbit depsre creația lui DSC_0690

Nichita Stănescu și modalitățile variate de a fi interpretată poezia. O problemă vizată de Viorela Pînzari a fost experiența cititorului și nivelul său de receptare, făcând referințe la cititorul-model de Umberto Eco. Nicoleata Nicolaescu și-a expus opinia despre lirismul prozei druțiene, Corina Pretica s-a referit la muzicalitatea baladelor lui Ștefan Augustin Doinaș. Erhan Tatiana a evidențiat cum trebuie trăită poezia în cadrul unei lecturi expresive. Moderatoarea Victoria Fonari pe parcursul discuției a menționat despre experiența evenimenului cultural „Alecsandriaida”, ce a avut loc la Bacău. A prezentat revistele ce au fost premiate: PlumbGh. AsachiAtheneumActualitatea literară. În revista din Lugoș Actualitatea literară este un studiu scris de criticul literar Liviu Chisop, ce a valorificat creația poetei Victoria Fonari.

  Dialogul a fost interesant, unde și-au expus parerea cei 22 de participanți, cititori versați și care tind să invite la lectură ca fiind o modalitate de a persevera în propria cunoaștere.IMG-198de8c1067e2ee3c0f60607409a90a3-V (1)

DSC_0692

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s