Publicat în Activitate expoziţională, literatura

Danielle Steele, scriitoarea americană de succes cu aproape 100 de romane scrise


Danielle Steel, nume deplin Danielle Fernandes Schuelein-Steel, s-a născut la 14 august 1947 în New York City. Este o scriitoare americană.

Danielle, care are tată german și mamă portugheză, a copilărit în Franța și a studiat romanistica la New York. Tatăl ei a fost descendentul unei familii care deţinea un brand celebru de bere, iar mama, manechin, era fiica unui diplomat portughez. A copilărit în Franţa, iar apoi şi-a urmat tatăl la New York, după divorţul părinţilor. S-a măritat întâia oară la 18 ani. A scris primul roman la 19 ani. A fost căsătorită de 5 ori. Are 9 copii din cinci căsătorii. A publicat 113 cărţi. 22 de romane ale sale au fost adaptate pentru filme de televiziune. În 1997, fiul ei Nicholas Traina, care suferea de tulburare bipolară, s-a sinucis. Lucrează la câte 5 cărţi deodată, la o maşină de scris veche.

Expoziție virtuală de carte

 

Recomandăm o parte din romanele scriitoarei Danielle Steel aflate în colecțiile bibliotecii noastre.

Vă invităm să le citiți!

Steel, Danielle. Surprizele vieții / Danielle Steel; traducere din limba engleză: Alina Rogojan. – București : Litera Internațional, 2013. – 270 p.

Surprizele vietii„Valerie Wyatt este regina eleganţei – are o carieră de succes în televiziune, iar apartamentul de pe Fifth Avenue este visul oricărui newyorkez. Atunci de ce se simte atât de deprimată? Fiindcă toate orele petrecute cu antrenorul personal, stilişti şi chirurgi esteticieni nu pot s-o facă să uite adevărul: Valerie împlineşte şaizeci de ani.

Fiica lui Valerie, April, îşi dedică tot timpul şi energia restaurantului pe care îl deţine în centrul New Yorkului, dar viaţa ei sentimentală este ca şi inexistentă. însă totul este pe cale să se schimbe radical, printr-o transformare tumultuoasă în dimineaţa în care îşi dă seama că are treizeci de ani.

Jack Adams este cel mai charismatic analist sportiv de televiziune. La mai mult de un deceniu după retragerea din NFL, femeile încă roiesc în jurul lui. Dar în ziua în care împlineşte 50 de ani îşi dă seama că anii l-au ajuns din urmă.

Începând cu o zi de naştere şi terminând cu alta, Valerie, April şi Jack descoperă că cele mai mari daruri ale vieţii sunt mereu o surpriză.

Danielle Steel este una dintre cele mai populare autoare de romane de dragoste, cele 85 de bestselleruri ale sale fiind traduse în 28 de limbi şi publicate în 47 de ţări din întreaga lume.”

Steel, Danielle. Dincolo de aparențe / Danielle Steel; traducere din limba engleză: Ileana Iorga. – București : Litera Internațional, 2013. – 316 p.

„O întâmplare dramatică aduce laolaltă mai multe destine într-o poveste despre curajul unei mame, teroarea unei familii şi triumful dragostei.

Eliberat din închisoare după patru ani, Peter Morgan jură să-şi repare greşelile din trecut în faţa familiei pe care a lăsat-o în urmă şi să-şi plătească datoriile faţă de mogulul Phillip Addison. Insă lucrurile nu sunt atât de simple, căci acesta îi propune un târg imposibil: Peter primeşte sarcina de a racola trei oameni de încredere pentru a-i răpi pe copiii multimilionarului Allan Barnes, decedat de curând în condiţii ciudate, pentru care să ceară o răscumpărare de o sută de milioane de dolari. Rămasă văduvă, Fernanda Barnes este în pragul disperării când descoperă, după moartea soţului ei, că se află în faţa unui munte de datorii pe care nu le poate plăti. Şi, deşi nu-şi imagina că se poate întâmpla o tragedie şi mai mare, răpirea fiului ei Sam îi zguduie familia din temelii – şi îl aduce în viaţa ei pe detectivul Ted Lee. Un om pentru care slujba a rămas singura bucurie, Lee devine în curând singura persoană care încearcă să salveze familia Fernandei de la o soartă cumplită… şi care ar putea să-i ofere o nouă şansă la fericire.

590 de milioane de cărţi vândute în 47 de ţări! Cel mai vândut autor în viaţă din toate timpurile!”

Steel, Danielle. Două vieți / Danielle Steel; traducere din limba engleză: Laura Berteanu. – București : Litera Internațional, 2012. – 380 p.

Doua vieti„Tanya Harris, o scriitoare liber-profesionistă, primeşte pe neaşteptate şansa de a-şi îndeplini visul de-o viaţă: acela de a scrie scenariul pentru un important film la Hollywood, un vis pe care l-a abandonat pentru a-şi dedica timpul familiei.

Din clipa în care păşeşte în legendarul Beverly Hills Hotel, Tanya este aruncată într-o lume nouă, în care simte că renaşte. Dintr-odată, lucrează cu actori de primă clasă şi alături de o adevărată legendă a Hollywoodului: Douglas Wayne, un celebru producător şi totodată un bărbat care obţine întotdeauna ceea ce vrea – şi care acum pare să o dorească pe ea. Zburând acasă între filmări, luptându-se să nu piardă legătura cu familia care pare să aibă din ce în ce mai puţină nevoie de ea, Tanya priveşte neputincioasă cum vechea viaţă începe să se îndepărteze. Cele două lumi ale Tanyei intră în conflict atunci când succesul unui film conduce spre un altul, şi Tanya începe să se întrebe dacă poate fi soţie, mamă şi scriitoare în acelaşi timp. Şi tocmai când are de făcut cea mai grea alegere din viaţa ei, i se oferă încă o şansă uluitoare – o şansă care îi poate îndrepta destinul într-o direcţie cu totul nouă, cu un final pe care nu l-ar fi putut niciodată scrie singură.

580 de milioane de cărţi vândute în 47 de ţări!

Cel mai vândut autor în viaţă din toate timpurile!”

Steel, Danielle. Hotel Vendôme / Danielle Steel; traducere din limba engleză: Alexandru Macovescu. – București : Litera Internațional, 2012. – 286 p.

Hotel Vendome„Hugues Martin, un tânăr şi ambiţios hotelier, vede în vechiul şi dărăpănatul hotel Vendome ceea ce nimeni altcineva nu vede – un adevărat diamant neşlefuit, ascuns pe o străduţă liniştită din Manhattan –, iar eforturile uriaşe pe care le depune pentru restaurarea lui sunt în final răsplătite. Hotelul îşi recapătă eleganţa şi strălucirea de altădată, devenind un adevărat refugiu newyorkez pentru celebrităţi şi oameni bogaţi, şi totodată căminul perfect pentru frumoasa soţie a lui Hugues şi pentru fiica lor de patru ani. Când însă soţia lui îl părăseşte fugind cu un star rock, Hugues trebuie să treacă peste această tragedie şi să facă tot posibilul pentru a fi un tată desăvârşit pentru micuţa Heloise, care creşte astfel înconjurată de celebrităţi, de oameni politici, de persoane importante ale vieţii publice, dar şi de angajaţii hotelului, care o adoră. Anii trec, aducând pentru Hugues o nouă poveste de dragoste, iar pentru Heloise un univers plin de mistere, drame şi bucurii neaşteptate, presărat de provocări, crize şi celebrări care transformă în magie fiecare zi.

590 de milioane de cărţi vândute în 47 de ţări!

Cel mai vândut autor în viaţă din toate timpurile!”

Steel, Danielle. Miracolul / Danielle Steel; traducere din limba engleză: Raluca Matiș. – București : Litera Internațional, 2012. – 172 p.

Miracolul„Furtuna secolului aduce laolaltă trei destine marcate de suferinţă: Jack Adams, un tânăr tâmplar, ascunde un secret dureros; Maggie Dartman încearcă să treacă peste moartea Fiului şi abandonul soţului; iar Quinn Thompson, un bărbat ajuns pe culmile cele mai înalte ale succesului în afaceri, este devorat de vinovăţie pentru eşecurile din viaţa de familie.

Prietenia unică dintre cei trei pare să reprezinte pentru toţi un nou început, iar între Quinn şi Maggie se naşte o poveste de dragoste neaşteptată. Insă Quinn simte că nu are dreptul la fericire şi trebuie să-şi ispăşească greşelile trecutului printr-o viaţă solitară, petrecută pe mare, la bordul iahtului pe care şi-l construieşte şi care urmează’să-l ducă într-o călătorie în jurul lumii. Alegerea pe care o face va afecta şi alte vieţi la fel de profund ca pe a lui, iar o a doua furtună de proporţii înfricoşătoare îi vaaducedistrugerea… sau salvarea.

Cu subtilitate şi talent, Danielle Steel dăruieşte cititorilor un roman plin de speranţă şi de dragoste, despre miracolele mici şi mari care ne pot transforma în întregime viaţa.

580 de milioane de cărţi vândute în 47 de ţări! Cel mai vândut autor în viaţă din toate timpurile!”

 Steel, Danielle. Rugăciuni ascultate / Danielle Steel; traducere din limba engleză: Patricia Scurtu. – București : Litera Internațional, 2012. – 400 p.

Rugaciuni ascultate„Văzută din afară, Faith Madison este întruchiparea unei newyorkeze sofisticate, cu o viaţă demnă de invidiat: este soţia unui bancher de investiţii de succes din Manhattan şi mama a două fete adulte. Dar, de-a lungul întregii vieţi, a purtat cu ea un secret pe care nu l-a putut dezvălui nimănui.

Moartea subită a tatălui ei vitreg prilejuieşte o călătorie a schimbării şi a revelaţiilor. La înmormântare, amintiri dureroase din trecut îi năvălesc în minte, şi tot atunci, un vechi prieten reintră în viaţa ei, exact atunci când Faith este pe punctul de a lua o decizie care îi va aduce căsnicia în pragul unei crize. Hotărâtă să-şi îndeplinească un vis mai vechi – acela de a avea o carieră proprie – Faith se înscrie la Drept în pofida dorinţei soţului ei, stârnind mânia şi acuzaţiile acestuia. Singura alinare a lui Faith este plăcerea nou descoperită de a coresponda cu Brad, el însuşi captiv într-o căsătorie fără viitor. Pe măsură ce se redescoperă unul pe celălalt, Faith şi Brad vor găsi curajul de a lua decizii pe care ar fi trebuit să le ia cu mulţi ani în urmă, iar Faith va face cel mai greu pas pentru ea: va destăinui secretul care o bântuie de atâta vreme şi îşi va deschide inima pentru prima dată în viaţă.

590 de milioane de cărţi vândute în 47 de ţări! Cel mai vândut autor în viaţă din toate timpurile!”

Steel, Danielle. Vârstele dragostei / Danielle Steel; traducere din limba engleză: Ileana Iorga. – București : Litera Internațional, 2012. – 350 p.

Varstele dragostei„Sasha Boardman ştie că este o răsfăţată a sorţii: are doi copii minunaţi, prestigioase galerii de artă în Paris şi New York, trei case de lux şi o căsnicie de invidiat – până când soţul ei este victima unui atac de cord fatal. Distrusă, Sasha se îngroapă în muncă, însă viaţa i-a rezervat încă multe surprize. Întâlnirea cu Liam, un pictor nonconforntist, al cărui comportament impulsiv i-a făcut viaţa personală un dezastru, nu pare să aducă altceva decât o simplă colaborare profesională. Firile lor atât de deosebite şi diferenţa de nouă ani dintre ei sunt motive puternice împotriva unei relaţii de dragoste – şi totuşi, miracolul artei le apropie sufletele pe neaşteptate. Efortul lor de a ţine secretă această relaţie considerată de mulţi oarecum scandaloasă este reuşit până când o tragedie familială îi dă lui Liam viaţa peste cap – şi cere un sacrificiu la care nici unul dintre ei nu s-ar fi gândit.

Cu o cunoaştere desăvârşită a sufletului omenesc, Danielle Steel aduce cititorilor în Vârstele dragostei o poveste extraordinară de iubire, în care acceptarea compromisurilor, asumarea riscurilor şi iertarea greşelilor sunt tot atâţia paşi spre fericire.

590 de milioane de cărţi vândute în 47 de ţări!

Cel mai vândut autor în viaţă din toate timpurile!”

Steel, Danielle. Conacul / Danielle Steel; traducere din limba engleză: Aurelia Ulici. – București : Litera Internațional, 2011. – 352 p.

Conacul„În Conacul, Danielle Steel ţese o poveste convingătoare despre celebritate şi prietenie, vieţi de vis şi suferinde interioare… şi despre trei bărbaţi ale căror destine se întretaie, pentru a fi schimbate pentru totdeauna. Cooper Winslow, un star în Cetatea Filmului şi un bărbat al cărui succes la femei este legendar, este proprietarul Conacului. Dar Coop este falit şi singurele opţiuni sunt să-şi vândă casa mult-iubită sau să închirieze o parte din ea.

Noii lui chiriaşi, Mark Friedman şi Jimmy O’Connor, se confruntă cu propriile probleme. Mark tocmai a fost părăsit de soţie, iar Jimmy şi-a pierdut de curând nevasta, răpusă de o boală nemiloasă. întâlnirea dintre cei trei bărbaţi reprezintă un punct de cotitură în viaţa lor. Un scandal ameninţă povestea de dragoste a lui Coop cu o tânără bogată… Un accident îngrozitor pune în pericol viaţa unuia dintre chiriaşi… Alături de cei cu care îşi împarte viaţa acum, Coop Winslow poate avea şansa să-şi construiască o fericire la care n-a visat vreodată şi să devină omul care n-a fost niciodată.

Pe un fundal plin de strălucire, Danielle Steel spune o poveste mult mai profundă despre opţiuni şi schimbări neaşteptate ale sorţii, care pot modela caractere şi vieţi.

580 de milioane de cărţi vândute în 47 de ţări!

Cel mai vândut autor în viaţă din toate timpurile!”

Steel, Danielle. Luminile Sudului / Danielle Steel; traducere din limba engleză: Aurelia Ulici. – București : Litera Internațional, 2011. – 320 p.

Luminile sudului„Au trecut unsprezece ani de când Alexa Hamilton a părăsit Sudul, lăsând în urmă un soţ infidel şi o familie autoritară. Acum este asistentă de procuror în Manhattan şi îşi împarte timpul între muncă şi fiica ei, Savannah, o adolescentă încântătoare de şaptesprezece ani. In timp ce Alexa urmăreşte cazul unui ucigaş în serie, fiica ei primeşte scrisori de ameninţare anonime. Convinsă că în spatele lor se află mâna criminalului, Alexa se confruntă cu o alegere dintre cele mai grele: să se retragă din anchetă sau să o protejeze pe Savannah trimiţând-o la tatăl ei. In timp ce în New York procesul ajunge în punctul culminant, în Charleston, Savannah îşi descoperă tatăl, dar şi o istorie de familie plină de secrete, într-o lume sudică total necunoscută. Iar Alexa va trebui să înfrunte o dată pentru totdeauna fantomele trecutului – o experienţă dificilă, care îi va reda încrederea în viaţă şi îi va consolida relaţia cu fiica ei.

De la primejdiile sistemului juridic newyorkez la dulceaţa seducătoare a Sudului, de Ia violenţa unui criminal diabolic la legătura delicată între o mamă şi fiica ei, Danielle Steel ne oferă o nouă poveste cuceritoare.

580 de milioane de cărţi vândute în 47 de ţări! Cel mai vândut autor în viaţă din toate timpurile!”

 Steel, Danielle. Misterele dragostei / Danielle Steel; traducere din limba engleză: Ioana Avădanei. – București : Litera Internațional, 2011. – 334 p.

Misterele dragostei„Hope Dunne este unul dintre cei mai buni fotografi ai lumii. După o tinereţe tumultuoasă, în care a cunoscut bucuria căsătoriei, dar şi disperarea şi pierderea, şi-a găsit în sfârşit liniştea în spatele lentilei aparatului de fotografiat. Mulţumită de viaţa pe care o duce în apartamentul său şic din SoHo, Hope nu-şi doreşte nimic mai mult. Dar totul se schimbă în clipa în care zboară la Londra, de Crăciun, pentru a-1 fotografia pe unul dintre cei mai celebri scriitori din lume. Finn O’Neill este un tip cald şi plin de farmec, se bucură de un succes uriaş şi este atras de Hope cum nu a mai fost vreodată de cineva. Fascinată de prezenţa irezistibilă a romancierului, Hope ajunge în castelul strămoşilor lui din Irlanda, unde atenţia lui Finn se transformă în obsesie. Tot acolo, ea îi descoperă rând pe rând minciunile şi trebuie să accepte în cele din urmă că a căzut pradă unui sociopat. Fiecare dintre ei are o istorie emoţională tulburătoare, iar tema femeii prizoniere conturează o atmosferă aproape sumbră.

Danielle Steel sondează secretele adânci care pot apărea uneori la suprafaţa unei vieţi obişnuite şi ne oferă o poveste de neuitat despre primejdiile unei iubiri obsesive şi despre curajul de a triumfa în faţa răului.

580 de milioane de cărţi vândute în 47 de ţări! Cel mai vândut autor în viaţă din toate timpurile!”

Steel, Danielle. Moștenirea / Danielle Steel; traducere din limba engleză: Adina Pintea. – București : Litera Internațional, 2011. – 302 p.

Mostenirea„Vieţile a două femei extraordinare – o scriitoare care lucrează în mediul universitar modern şi o tânără indiană – se împletesc într-o călătorie de neuitat în secolul al XVIII-lea, într-o tulburătoare poveste despre dragoste, curaj şi familie.

Părăsită de bărbatul cu care credea că se va căsători, Brigitte Nicholson acceptă să-şi ajute mama în cercetarea ei asupra genealogiei familiei şi tace o descoperire care o duce înapoi în timp, în vremea aristocraţiei franceze. Cum a ajuns oare stră-stră-stră-bunica ei Wachiwi, o indiană sioux, să călătorească din Lumea Nouă la curtea franceză a Maiiei Antoaneta? Şi cum a ajuns să se căsătorească ea cu un marchiz? Brigitte decide să pornească pe urmele acestei femei excepţionale şi, pe măsură ce pune cap la cap puzzle-ul călătoriei lui Wachiwi, viaţa ei liniştită se transformă ea însăşi într-o aventură. O întâlnire întâmplătoare cu un scriitor de care se îndrăgosteşte şi o nouă oportunitate o vor face pe Brigitte să-şi îndrepte din nou atenţia asupra propriei existenţe. Iar moştenirea familiei ei o va învăţa în cele din urmă să-şi asume viaţa cu curaj şi să privească cu îndrăzneală spre viitor.

580 de milioane de cărţi vândute în 47 de ţări! Cel mai vândut autor în viaţă din toate timpurile!”

 

Steel, Danielle. Legături de familie / Danielle Steel; traducere din limba engleză: Simona Luca. – București : Litera Internațional, 2011. – 287 p.

Legaturi de familie„Viaţa tinerei Annie Ferguson, arhitect în plină ascensiune, se schimbă pentru totdeauna în urma unui apel telefonic survenit într-o seară de duminică. Peste noapte, ea devine mama celor trei copii ai surorii decedate într-un accident de avion, împlinind cu preţul renunţării la propria viaţă, o promisiune pe Oare nu o va regreta niciodată.

Acum, la patruzeci şi doi de ani, Annie are o familie care înseamnă totul pentru ea şi o carieră de succes, dar se trezeşte dintr-odată singură. Nepoţii au crescut şi îşi iau fiecare zborul din cuibul familiei spre propria viăţă, iac ea trebuie să găsească cea mai potrivită cale de a-i ghida şi de a-i ajuta să treacă prin propriile lor încercări. Numai că, atunci când se aşteaptă mai puţin, şansa îi schimbă încă o dată viaţa, îndreptând-o în dea mai surprinzătoare direcţie dintre toate…

Din Manhattan la Paris şi până în Teheran, Daniele Steel conturează o poveste puternică şi captivantă, menită să ne reamintească tuturor cât de provocatoare şi de neprevăzută poate fi viaţa noastră şi cum ne ţine împreună legăturile de familie.”

 

Steel, Danielle. Petrecerea / Danielle Steel; traducere din limba engleză: Mihaela Popescu. – București : Litera Internațional, 2011. – 175 p.

Petrecerea„Cu două fiice gemene absolvente de liceu, un fiu student la Dartmouth şi un copil de grădiniţă din a doua căsătorie, avocata Olympia Crawford Rubinstein pare capabilă să rezolve orice problema cu graţie şi umor. Totul până într-o frumoasă zi de mai, când primeşte o invitaţie pentru fiicele ei la cel mai exclusivist bal de debut din New York, iar lucrurile o iau complet razna.

Pentru Harry, soţul ei, ideea unei petreceri simandicoase este respingătoare. Veronica, fiica rebelă, nu pare nici ea încântată, dar sora ei geamănă, Virginia, se gândeşte deja la rochia perfectă. Fostul soţ al Olympici îşi face şi el apariţia, văzând în acest bal ocazia perfectă pentru un conflict în familie. Ca şi cum n-ar fi fost de-ajuns, Charlie, fiul student, se află intr-un | moment de cotitură al vieţii sale şi are nevoie de mama lui mai mult ca oricând.

Pendulând între criza fiului şi suferinţa fiicei părăsite de iubit, între varicelă şi dezbaterile politice din propria j! casă, Olympia este pe punctul de a ceda…, când o serie de evenimente neaşteptate transformă o noapte dezastruoasă într-una magică. Pe măsura ce se vindecă răni vechi, se rup bariere şi se nasc noi tradiţii, un bal al debutantelor devine elementul catalizator pentru schimbare, acceptare şi dragoste.

580 de milioane de cărţi vândute în 47 de ţări! Cel mai vândut autor în viaţă din toate timpurile!”

Sursa biografiei: Danielle Steel, o viaţă ca un roman [online] [citat 06.08.2019]. Disponibil: libertatea.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s