Publicat în Activitate expoziţională, COLECŢII BC, informatică, psihologie

Cărți noi din diverse domenii (management, informatică, psihologie etc.)


În anul 2020 vă informăm că avem cărți noi. Iată  10 din ele. Vă invităm să le citiți!

Galloway, Scott. The four: ADN-ul ascuns al Amazon, Apple, Facebook și Google / Scott Galloway; traducere din engleză: Monica Lungu. – București : Publica, 2018. – 350 p.

„În ultimii douăzeci de ani, patru giganți ai tehnologiei au inspirat mai multă bucurie, prosperitate, conexiuni și descoperiri decât orice altă entitate din istorie. Apple, Amazon, Facebook și Google au creat pe parcurs sute de mii de locuri de muncă bine plătite. Cei patru sunt responsabili de o gamă de produse și servicii întrețesute în viața de zi cu zi a miliarde de oameni.”

În carte, autorul vorbește despre Apple, Amazon, Facebook, Google, limbajul corpului în afaceri etc.

Influență și persuasiune / traducere din limba engleză: Alexandru Bumbaș. – București : Litera, 2019. – 126 p.

„A schimba modul în care simți este o parte importantă din a schimba modul în care gândești. Cercetările arată că apelul la emoțiile umane te poate ajuta să îi convingi pe ceilalți și să îți construiești autoritatea ca lider. Cartea de față scoate în evidență aceste studii și îți arată cum să acționezi în direcția respectivă, prezentând atât cadre cuprinzătoare pentru dezvoltarea influenței, cât și tactici simple, punctuale, pe care le poți folosi pentru a-i convinge pe alții zilnic.”

Din cuprins:

Cele patru componente ale influenței;

Însușește-ți arta persuasiunii!;

Trei lucruri pe care managerii ar trebui să le facă zilnic;

Învață să fii charismatic!;

Pentru a câștiga încrederea oamenilor, vorbește-le despre dorințele și nevoile lor;

Povești de viață care îi impresionează pe oameni;

Surprinzătoarea capacitate de manipulare a unui post-it;

Când să vinzi folosind cifre și informații exacte și când să te folosești de emoții.

Leadership autentic / traducere din limba engleză: Alexandru Bumbaș. – București : Litera, 2019. – 126 p.

„Ce înseamnă să fii tu însuți la muncă? Ca lider, cum ajungi la echilibrul perfect dintre vulnerabilitate și autoritate?

Cartea explică rolul autenticității în conducerea inteligentă emoțional. Vei învăța cum să-ți descoperi sinele autentic, când sunt potrivite răspunsurile emoționale, cum îți poate face rău conformarea la anumite standarde și când trebuie să simți că nu ești autentic.”

Din cuprins:

Descoperirea unui stil autentic de a conduce;

Paradoxul autenticității;

Ce obțin șefii când sunt vulnerabili;

Practicarea empatiei dure;

Încălcarea regulilor care împiedică promovarea oamenilor de culoare;

Scuzele corporațiilor sunt acceptate, dacă CEO-ul pare trist;

Devin liderii prea emoționali?.

La final citiți un indice.

Maxwell, John C. 17 calități esențiale pe care ar trebui să le aibă membrii unei echipe. Cum să devii coechipierul pe care oricine și l-ar dori / John C. Maxwell; traducere din limba engleză: Ioan Ciupercă. – București : Litera, 2019. – 174 p.

„Nu poți avea o echipă remarcabilă fără niște oameni excelenți. Așadar, cum reușești să ai jucători buni? Și-apoi, cum devii tu însuți un om de echipă mai bun? Când vine vorba să ai oameni buni în echipa ta, ai la îndemână doar două variante: îi poți antrena sau îi poți schimba. Îi transformi în campioni pe cei pe care îi ai deja sau te duci și recrutezi oameni cu înclinații de  campioni și îi aduci în echipa ta. Cartea de față te poate ajuta în ambele situații” afirmă John C. Maxwell.

Cartea are 17 capitole. Iată câteva din ele:

Disponibilitatea de a colabora;

Abilitatea de a comunica;

Încrederea;

Dorința de dezvoltare.

Cartea mai are o Introducere, Concluzii și Note.

Chapman, Gary. Cele cinci limbaje ale iubirii pentru adolescenți : cum poți să-ți exprimi iubirea față de cei tineri / Gary Chapman; traducere din engleză: Ioana-Gabriela Dumitrescu. – București : Curtea Veche, 2018. – 330 p.

 „Tema acestei cărți este ceea ce, în opinia mea, reprezintă însăși piatra de temelie a relațiilor dintre părinți și adolescenți – iubirea. Consider că termenul de iubire este cel mai important și totodată cel mai neînțeles cuvânt din vocabularul nostru. Sper că noua mea carte să înlăture o parte din această confuzie și să îi ajute pe părinți să se concentreze în mod eficient asupra posibilităților de a satisface nevoia emoțională a adolescentului, care tânjește după iubire. Sunt convins că, odată satisfăcută această nevoie, efectele asupra comportamentului său vor fi profunde. La originea devierilor adolescenților stă de multe ori un rezervor de iubire gol” afirmă autorul în Introducerea cărții.

Cartea are 13 capitole. Iată câteva din ele:

Ce înseamnă adolescența astăzi;

Esențialul: iubirea părinților;

Iubirea în familiile monoparentale și în cele recompuse;

Iubirea și nevoia de responsabilitate;

Adolescența și iubirea în pofida eșecului.

Pe lângă Introducere, mai citiți un Epilog și Pentru adolescenți: testul celor cinci limbaje ale iubirii.

Butler-Bowdon, Tom. Filozofie. Sinteza celor mai importante 50 de cărți despre ființă, adevăr și înțeles / Tom Butler-Bowdon. – București : Litera, 2019. – 494 p.

„Din punct de vedere etimologic, noțiunea de filozofie provine din limba greacă și semnifică, în traducere liberă, iubire (philo) de înțelepciune (sophia). Ea este atât disciplină de studiu, cât și mod de viață și este strâns legată de dorința înnăscută de a gândi, de a exista, de a înfăptui și de a vedea lumea într-o lumină mai bună. Prin intermediul ei, putem ajunge la adevărul lucrurilor.”

Ce vei găsi în această carte și de ce

„Lista celor 50 de titluri nu pretinde a fi exhaustivă, ea este menită doar să îți faciliteze o imagine de ansamblu asupra marilor lucrări din filosofia occidentală, atât din Antichitate, cât și din epoca modernă. Vom arunca și o scurtă privire asupra filosofiei orientale. Deși mi-ar fi plăcut să includ filosofi din toate timpurile și din toate colțurile lumii, cartea de față rămâne, până la urmă, sinteza unei vaste literaturi se specialitate.”

Wolfrik Galland, Richard. Codexul enigmelor lui Leonardo da Vinci. Probleme, ghicitori și jocuri logice inspirate de geniul Renașterii / Richard Wolfrik Galland; traducere din limba engleză: Cristina Barbu. – București : Litera, 2019. – 257 p.

„Această carte este o colecție de enigme și de jocuri de inteligență; unele sunt enigme clasice, care au încurcat și au încântat pasionații vreme de secole. Toate sunt plasate în decorul vremurilor lui Leonardo Da Vinci, unde îi vom cunoaște pe câțiva dintre contemporanii săi și vom învăța despre câteva dintre marile sale realizări.”

Dedopulos, Tim. Teste de logică. 180 de teste pentru gândirea logică și puterea de deducție / Tim Dedopulos. – București : Litera, 2017. – 128 p.

„Sunt incluse 180  de exerciții, de la ghicitori și enigme la probleme mai complexe de gândire laterală și modele numerice. Experții de  la Mensa îți pun la încercare toate abilitățile în rezolvarea unor probleme și, totodată, te ajută să le îmbunătățești.”

Dedoplus, Tim. Teste pentru minte. 189 de exerciții și teste pentru a-ți antrena puterea minții / Tim Dedoplus. – București : Litera, 2017. – 144 p.

„În acest volum vei găsi zeci de enigme și probleme de logică matematică, tipare numerice și teste pentru gândirea logică. Fiecare exercițiu a fost creat pentru a testa un anume aspect al capacităților tale de gândire și pentru a-ți îmbunătăți abilitățile minții. Toate soluțiile corecte, cu explicații, se găsesc la sfârșitul cărții.”

Dedoplus, Tim. Testează-ți IQ. Antrenează-te cu 200 de exerciții formidabile / Tim Dedoplus. – București : Litera, 2018. – 144 p.

 „Cartea oferă o serie stimulativă de puzzle-uri antrenate – create special de membrii MENSA – care îți vor pregăti mintea pentru un test de tipul IQ.”

Cultură generală pentru copii isteți: teste / alcătuit și editat: Lauren Farnsworth; ilustrații: Chris Dickanson. – București : Litera, 2019. – 192 p.: il.

 „Ești pregătit pentru o provocare? Această carte cuprinde peste 600 de întrebări menite să îl pună la grea încercare peste 600 de întrebări menite să îl pună la grea încercare chiar și pe cel mai isteț copil. Sunt zece tipuri diferite de teste, care te vor ține în priză. Fiecare set de teste poate fi abordat separat, deși testele sunt împărțite în secțiuni și devin tot mai dificile pe măsură ce te apropii de sfârșitul cărții.”

Jocuri logice pentru copii isteți. Exerciții pentru antrenarea minții / exerciții și soluții: Gareth Moore; il. Chris Dickanson. – București : Litera, 2019. – 192 p.: il.

„Ești gata pentru o provocare care să-ți antreneze mintea? Cartea de față conține peste 100 de jocuri logice menite să îți testeze creierul. Fiecare joc poate fi rezolvat pe rând, iar jocurile devin tot mai dificile, pagină după pagină, așa că ar fi bine să începui cu începutul și să-ți croiești treptat drum spre finalul cărții.”

Fullman, Joe. Cea mai bună carte de activități din lume / text : Joe Fullman ; trad. din lb. engl. : Iuliana Ionescu ; il. : Andy Peters. – București : Litera, 2018. – 255 p. : il.

Cartea presupune să cauți diferențe, să cauți obiecte, să formezi cuvinte, să rezolvi labirinturi și lasă-te purtat într-un adevărat carusel de jocuri distractive.

Marea carte de activități uimitoare / trad. din lb. engl. : Mihaela Banu. – București : Litera, 2019. – 192 p. : il.

O excelentă resursă educativă, Marea carte de activități uimitoare le antrenează copiilor spiritul de observație și abilitățile de concentrare prin exerciții de căutare, rebusuri, labirinturi, jocuri de cuvinte și tot felul de alte activități amuzante. Micuții de toate vârstele vor fi încântați să împartă cu familia câteva ore de distracție pe cinste!

Ariely, Dan. Dolari și rațiune / Dan Ariely, Jeff Kreisler; traducere din limba engleză: Iulia Bertea; ilustrații: Matt Trower. – București : Publica, 2018. – 370 p.

„Scopul acestei cărți este să le ofere cititorilor o privire de ansamblu asupra gândirii financiare și modului în care funcționează aceasta. Nu este concepută spre a fi un ghid complet de investiții sau pentru a ține loc de consiliere din partea unui consultant financiar sau a altui profesionist calificat. Ținând cont de riscurile presupuse de aproape orice fel de investiție, nu putem garanta că metodele de investiție sugerate în această carte vor fi profitabile. De asemenea, nici editura, nici autorul nu-și asumă responsaniltiatea pentru orice pierderi care ar putea apărea ca rezultat al aplicării metodelor sugerată în aceasăt carte și neagă în mod expres orice responsabilitate în acest sens.”

Cartea are trei părți:

  1. Ce sunt banii?
  2. Cum estimăm valoarea în moduri care au puțin de-a face cu valoarea
  3. Ce facem mai departe? Cum să construim pe fundația gândirii eronate.

Guda, Iancu. De ce eșuează companiile? 10 greșeli și 100 de soluții / Iancu Guda; ilustrații: Alexandru Tănase. – București : Publica, 2018. – 470 p.

„Această carte documentează cele mai comune 10 greșeli ale companiilor active din România, care au intrat în insolvență în ultimii 10 ani. Într-un limbaj simplu și pe înțelesul tuturor, autorul oferă 10 răspunsuri practice la întrebarea „de ce eșuează companiile?” și 100 de soluții pragmatice pentru rezolvarea acestuia. Recomandările de la finalul fiecărui capitol devin un ghid de bune practici pentru dezvoltarea sănătoase a propriei companii sau pentru monitorizarea consultativă a partenerilor de afaceri.”

Cartea are 10 capitole.

Un veac de singurătate. Recuperarea memoriei pierdute a economiei românești: 1918-2018 / coord.: Liviu Voinea. – București : Publica, 2018. – 172 p.

„Aceasta este o lucrare despre redarea memoriei colective a cifrelor. Nu este o lucrare despre memoria individuală a fiecăruia dintre noi și nu judecă o epocă sau alta.”

Cartea are 5 capitole:

  1. Produsul Intern Brut;
  2. Bugetul și comerțul;
  3. Datoria publică externă;
  4. Dobânzi, infleție și curs;
  5. În loc de încheiere: cum nepregătim pentru următoarea sută de ani?

Mai citiți două anexe (Precizări metodologice și Serii de timp), bibliografie și despre autori.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s