Publicat în literatura americana, literatura australiană, literatura spaniolă

Marile cărți ale primăverii


În contextul carantinei, am decis să vă ținem la curent cu aparițiile editoriale care vor avea loc primăvara asta. Vă prezentăm o selecție de cărți recomandate de goodreads.com. Recomandările de carte sunt împărțite pe: FICTION, MYSTERY & THRILLER, HORROR, FANTASY & SCIENCE FICTION, NONFICTION, YOUNG ADULT și ROMANCE. Totodată, așteptăm editurile românești să traducă romanele recomandate de goodreads.com. Unele din ele par a fi interesante. Așa că.. lectură plăcută!

Primăvara anunță flori înflorite, vreme mai caldă și mai multe ore de zi pentru citit! Suntem aici pentru a vă ajuta să învingeți orice albastru persistent de iarnă cu o grămadă de cărți noi noi care vor lovi rafturi în următoarele trei luni.

Pentru a crea lista cu cele mai mari cărți ale sezonului, ne-am concentrat pe lansările publicate între mijlocul lunii martie și începutul lunii iunie, pe care membrii Goodreads abia așteaptă să le citească. Cum măsurăm această anticipare? Aruncând o privire de câte ori a fost adăugată o carte în rafturile Vreau să citesc.

Pentru această listă, am acordat prioritate cărților care sunt pentru prima dată într-o serie nouă, dar dacă sunteți în căutarea momentului în care așteptați următorul titlu din seria dvs. preferată, aveți noroc! De asemenea, am pus la dispoziție o listă separată pentru cele mai așteptate continuări ale primăverii.

Din noi titluri de autori îndrăgiți, printre care Emily St. John Mandel, Elena Ferrante, Julia Alvarez, N.K. Jemisin și Harlan Coben, la Hunger Games prequel, acestea sunt cărțile pe care cititorii le vor vorbi despre toată primăvara.

Acum, să trecem la lucrurile bune – cărțile! Care sunt cele mai așteptate cărți pe care dorești să le citești?

Ficțiune

The Glass Hotel de Emily St. John Mandel

De la autorul povestirilor post-apocalipsă Station Eleven, The Glass Hotel se plimbă între trei locații – centrul orașului Manhattan, pustiul din Vancouver și o navă de containere masivă de pe coasta Mauritaniei. O femeie dispare, banii își schimbă mâinile și fantomele se ridică din trecut și dincolo de puncte. Un lucru este sigur: când Emily St. John Mandel ne duce într-o călătorie, suntem mereu alături pentru plimbare.

Data lansării: 24 martie

Code Name Hélène de Ariel Lawhon

Bazat pe povestea din viața reală a îndrăznețului spion care a ucis un nazist cu mâinile goale în timpul celui de-al doilea război mondial, Code Name Hélène este o cronică în transformarea lui Nancy Wake de la un socialist la un agent de spionaj înfricoșător, cu o recompensă de 5 milioane de franci pe căciulă. Organizat după numele de cod asociate cu Wake – Lucienne Carlier, Șoarecele Alb, Hélène și Madame André – acest roman povestește povestea remarcabilă a unei femei care a rezistat și a persistat.

Data lansării: 31 martie

Afterlife de Julia Alvarez
Profesoara unui colegiu, Antonia Vega, așteaptă cu nerăbdare pensionarea, dar se pare că universul are ceva diferit în minte. Soțul ei a murit, sora ei a dispărut, iar o adolescentă însărcinată și un document a apărut la ușa ei. Primul roman pentru adulți în aproape 15 ani de activitate a apreciatei autoare How the Garcia Girls Lost Their Accents, Afterlife, examinează obligațiile pe care le avem datorită familiei noastre umane.

Data lansării: 7 aprilie

The Sweeney Sisters de Lian Dolan
Maggie, Eliza și Tricia Sweeney s-au adunat pentru a jeli, dar și pentru a sărbători viața iubitului lor tată, faimosul autor și respectatul profesor Bill Sweeney. Însă, când o a patra femeie se prezintă la trezirea lui Bill și dezvăluie că și ea este o soră a lui Sweeney, cele trei femei trebuie să pună la îndoială tot ceea ce au crezut că știu despre moștenirea tatălui lor, dar și a legăturilor familiei.

Data lansării: 28 aprilie

All Adults Here de Emma Straub

O poveste despre lucrurile care ne urmăresc până la vârsta adultă, îți place sau nu, romanul All Adults Here urmărește viața a trei copii mari și a mamei care i-a crescut. Supraviețuitorii și mineritele au sarcinile lor de suportat. Acum a treia generație de copii a ajuns să perpetueze sau să rupă ciclurile familiei vechi. De la autorul The Vacationers.

Data lansării: 5 mai

The Jane Austen Society de Natalie Jenner


În satul adormit Chawton, chiar după cel de-al doilea război mondial, o colecție ciudată de oameni (doctor, văduvă, muncitor, vedetă de film) se adună pentru a marca sesquicentenarul morții lui Jane Austen. Acest grup diferit se străduiește să păstreze casa și moștenirea lui Austen, unite doar prin dragostea lor reciprocă pentru romanele ei. Acum acesta este un proiect pe care îl putem lua în urmă. Recomandat pentru fanii The Chilbury Ladies ‘Choir.

Data lansării: 26 mai

The Lying Life of Adults de Elena Ferrante
Din pseudonimul autor italian al romanelor napolitane vine o nouă poveste pusă în orașul Napoli – sau, mai exact, în cele două orașe din Napoli. Urmează adolescenta Giovanna în timp ce caută răspunsuri și identitate în înălțimile rafinate și pline de bani ale orașului, precum și în profunzimile sale brute și vulgare.

Data lansării: 9 iunie

MISTER ȘI THRILLER


Darling Rose Gold de Stephanie Wrobel
Rose Gold Watts a fost un copil teribil de bolnav. Limitată într-un scaun cu rotile și sensibilă la orice boală, și-a petrecut mare parte din copilărie în spitale și centre chirurgicale. Se dovedește că nu trebuia. Cinci ani mai târziu, mama lui Rose, Patty Watts, tocmai a fost eliberată din închisoare pentru înșelăciunile sale inconștiente. Toată lumea este surprinsă când Rose o ia pe mama ei. Cu toate acestea, numai nu Rose. A așteptat mult timp pentru asta.

Data lansării: 17 martie

The Boy from the Woods de Harlan Coben
Când Wilde este recrutat pentru a ajuta la rezolvarea cazului unei adolescente dispărute, el trebuie să-și lase izolarea auto-impusă în pădure și să reintegreze o comunitate de care este întotdeauna strălucit: o comunitate plină de secrete pe care cei puternici vor face orice pentru a ascunde. Această plimbare palpitantă vă va ține să întoarceți paginile până la sfârșit.

Data lansării: 17 martie

Little Secrets de Jennifer Hillier

Viața lui Marin a fost spulberată atunci când cineva i-a răpit fiul chiar de sub nas. Când angajează un PI pentru a-l găsi, descoperă în schimb că soțul ei are o aventură – cu o femeie care poate avea un interes sinistru pentru familia lor. Dar descoperirea acestor secrete îi oferă lui Marin ceva de trăit: răzbunare.

Data lansării: 21 aprilie

Death in Her Hands de Ottessa Moshfegh
De la autoarea My Year of Rest and Relaxation vine acest roman șiret și răsucit despre o femeie care devine obsedată de o notă pe care o găsește în pădure. Se spune: „Numele ei era Magda. Nimeni nu va ști niciodată cine a omorât-o. Nu am fost eu. Iată trupul ei mort.” Doar că nu este nimic. Există o explicație nevinovată? Sau suntem în mintea unui narator mai nesigur decât ne putem imagina?

Data lansării: 21 aprilie

HORROR

The Return de Rachel Harrison

În acest debut înfiorător, Molly, Mae și Elise se adună pentru a sărbători întoarcerea prietenei lor Julie, care a reapărut în mod misterios la a doua aniversare a zilei în care a dispărut. Dar poate că alegerea unui han pentru un week-end, fetele au înțeles că nu a fost cea mai bună idee. Pentru că oricine s-a întors, sigur nu a fost Julie.

Data lansării: 24 martie

The Southern Book Club’s Guide to Slaying Vampires de Grady Hendrix
În acest roman inventiv al autorului „The Best Friend’s Exorcism”, un grup de gospodine suburbane unite prin dragostea lor comună de ficțiune palpitantă trebuie să-și salveze comunitatea de forțele întunecate. Grady Hendrix spune că a scris această carte în „groapa lui Dracula împotriva mamei mele”. Pariem pe mame.

Data lansării: 7 aprilie

The Only Good Indians de Stephen Graham Jones
Descrisă de Jordan Peele ca literatură horror, Stephen Graham Jones livrează o carte care îmbină comentariile sociale cu scenarii de coșmar, în timp ce patru bărbați indieni americani sunt urmăriți de o entitate răzbunătoare din trecutul lor. Această carte va avea fani de groază și cititori de ficțiune literară deopotrivă aruncând o privire printre degete și frică să apară lumina.

Data lansării: 19 mai

FANTASY & SCIENCE FICTION

The City We Became de N.K. Jemisin
Se spune că fiecare oraș are suflet. La fel ca în atâtea lucruri, New York City este o excepție: are cinci. Acum, protectorii lui Gotham trebuie să se reunească pentru a opri un rău străvechi. Părți egale a unei scrisori de dragoste către New York, cu o fantezie urbană, și o horror Lovecraftian actualizată, această nouă prezentare a câștigătorului premiului Hugo de trei ori N.K. Jemisin, autorul seriei Broken Earth, e o continuare de a citi destinația.

Data lansării: 24 martie

Chosen Ones de Veronica Roth
Deci ești ales un adolescent și îndeplinești profeția, îl învingi pe Cel Întunecat și … mergi acasă? În primul ei roman pentru adulți, autoarea serialului Divergent îmbină sci-fi și fantezia pentru a explora tot ceea ce vine după finalurile ordonate ale narațiunilor aleși-eroi: PTSD, crize de identitate, faimă nedorită. Și, da, am fost rugat să salvăm lumea. Din nou.

Data lansării: 7 aprilie

The Girl and the Stars de Mark Lawrence

Pe câmpiile dure de gheață ale lui Abeth, aerul în sine îngheață uneori și supraviețuirea este singura lege. Yaz a știut întotdeauna că este destinată Groapei Rătăcite, unde tribul îi aruncă pe cei pe care îi consideră prea ruși pentru a îndura, dar secretele pe care le găsește acolo ar putea doar să schimbe totul. Împărtășind o lume cu seria Cartea strămoșilor, Fata și stelele inaugurează o nouă trilogie interesantă de la Mark Lawrence.

  Data lansării: 30 aprilie

Mother Code de Carole Stivers
Este anul 2049. Supraviețuirea umanității depinde de copiii concepuți genetic, incubați și crescuți de roboți care au fost programați fiecare cu un „cod mamă” unic. Dar, pe măsură ce acești copii cresc, mamele lor încep să se schimbe, putând pune în pericol întreaga populație. Cu drepturile de film vândute deja lui Steven Spielberg, debutul lui Stiver se întreabă: Ce face o mamă? Cât de adânc sunt legăturile dintre părinți și copii?

Data lansării: 5 mai

Devolution de Max Brooks
Autorul Max Brooks a inventat, în esență, un șablon complet nou pentru povestea apocalipsei cu World War Z. Acum aduce semnatura sa madcap amestecând forme disparate în legenda Bigfoot, așa cum a fost descoperită printr-un set de jurnale găsite și o amplă investigație originală. O poveste de groază, o poveste de supraviețuire, o parte din scrierea științei, Devoluția promite distracție maximă imediat.

Data lansării: 12 mai

NONFICȚIUNE

The Lady’s Handbook for Her Mysterious Illness: A Memoir de Sarah Ramey
În această memorie înfricoșătoare, Sarah Ramey aduce cititorii în nenumărate săli de spital, în timp ce medicii încearcă și nu reușesc să diagnostice boala cronică care a distrus sănătatea ei în decursul unui deceniu. Povestită cu umor negru și cu o candoare neclintită, povestea lui Ramey este o lectură vitală pentru mulțimile de femei cărora li s-a spus că durerea lor le are în cap. Este, de asemenea, demn de prescripție pentru aproape toți ceilalți.

Data lansării: 17 martie

Wow, No Thank You de Samantha Irby
Comedianta, autoarea și bloggerța alfa Samantha Irby, se ocupă cu cea mai recentă colecție de eseuri și observații hilar despre această ciudată viață americană. De această dată, expedierile lui Irby provin din Michigan, în orașul mic, în orașul mic, unde s-a instalat într-o existență de clasă mijlocie, ca proprietar de case, ca gazdă a clubului de carte și „cartofi prăjiți – mâncând o persoană ușor umedă din Midwest”. Acest lucru va fi bun.

Data lansării: 31 martie

Hidden Valley Road: Inside the Mind of an American Family de Robert Kolker

Robert Kolker ne duce în casa de mijloc a familiei Galvin, idilic din afară și un coșmar în interior. La mijlocul anilor ’70, șase dintre cei 12 copii ai lui Galvins au fost diagnosticați cu schizofrenie în succesiune rapidă. Ceea ce a urmat este o poveste sfâșietoare de instituționalizare, descoperire științifică și luarea în considerare a promisiunilor visului american.

Data lansării: 7 aprilie

The Black Cabinet: The Untold Story of African Americans and Politics During the Age of Roosevelt de Robert Kolker

Robert Kolker ne duce în casa de la mijlocul familiei Galvin, idilic din afară și un coșmar în interior. La mijlocul anilor ’70, șase dintre cei 12 copii ai lui Galvins au fost diagnosticați cu schizofrenie în succesiune rapidă. Ceea ce a urmat este o poveste sfâșietoare de instituționalizare, descoperire științifică și luarea în considerare a promisiunilor visului american.

Data lansării: 7 aprilie

YOUNG ADULT

Clap When You Land de Zoraida Córdova
De la autorul Labirintului pierdut (titlu original: Labyrinth Lost) vine o poveste cuprinzătoare așezată într-o lume inspirată de inchiziția spaniolă. Un hoț de memorie trebuie să se întoarcă la curte care a folosit magia ei împotriva propriului său popor. Spionii, răzbunarea, magia, neîncrederea, trădarea, intriga politică și dragostea – această carte o are din ce în ce mai mult. Perfect pentru cititorii care doresc istorii alternative magice, comploturi pline de suspans și fete care se pot salva.

Data lansării: 28 aprilie

The Ballad of Songbirds and Snakes (The Hunger Games 0) de Suzanne Collins
Autorul Jocurilor Foamei, Suzanne Collins, sigur știe să facă un spectacol. Multă vreme, singurul lucru pe care fanii îl știau despre această prequel a fost că a avut loc în dimineața recoltării celor zece Jocuri de foame. Asta nu a încetinit un pic impulsul cărții. Și acum ni se spune că personajul principal nu este altul decât Coriolanus Snow însuși. Bine jucat, doamnă Collins. Într-adevăr bine jucat!

Data lansării: 19 mai

Clap When You Land de Elizabeth Acevedo

Scriitoare, poetă și câștigătoare a Premiului Național pentru Carte Elizabeth Acevedo (The Poet X) revine cu un roman unic în versuri despre dragoste, pierdere și găsirea familiei. Camino Rios și Yahaira Rios și-au petrecut viața separat de distanță, circumstanțe și tainele tatălui lor – unul în New York, unul în Republica Dominicană. Dar când Papi moare într-un accident de avion, ei trebuie să navigheze împreună pe noua lor lume comună.

Data lansării: 5 mai

Where Dreams Descend de Janella Angeles
Când Moulin Rouge se întâlnește cu The Phantom of the Opera, acest debut mult așteptat introduce o lume opulentă a magilor competiți angajați într-un joc mortal. Pe măsură ce mizele continuă să urce și fiecare act crește mai periculos decât ultimul, showgirl Kallia este hotărâtă să dovedească ea însăși indiferent de costuri. Sigur că îi va încânta pe fanii The Night Circus.

Data lansării: 2 iunie

Cemetery Boys de Aiden Thomas
Yadriel are două probleme. Prima, familia lui are probleme să accepte că este băiat. A doua, a chemat din greșeală o fantomă. Ei bine, el a vrut să convoace o fantomă, pentru a demonstra că este un adevărat vrăjitor, dar a sfârșit cu cel greșit. Acum este blocat cu Julian Diaz, băiatul rău rezident al școlii sale, care este hotărât să nu treacă în moarte până nu își va rezolva propria crimă. O sărbătoare a băieților înflăcărați, a dragostei obraznice și a culturii Latinx.

Data lansării: 9 iunie

ROMANCE

The Honey-Don’t List de Christina Lauren
Set It Up se întâlnește cu HGTV în această cea mai nouă ofertă a duo-powerhouse romantică Christina Lauren. Carey și James lucrează pentru Tripps, o echipă soț-soție pe cale să se catapulteze în superstardomul de remodelare / design / stil de viață, dacă pot reuși doar să rămână căsătoriți unul cu celălalt. Pentru a-și salva propriile locuri de muncă, Carey și James trebuie să-și țină șefii în război împreună, în timp ce scânteile lor încep să zboare.

Data lansării: 24 martie

The Happy Ever After Playlist by Abby Jimenez
Fenomenul Friend Zone de Abby Jimenez a revenit cu această poveste de dragoste care va atrage atenția asupra inimii. Un cățel rătăcit începe un flirt pe distanțe lungi între doi necunoscuți, dar pierderile din trecut și viitorul său de muzician în turism îi vor împiedica pe Sloan și Jason să găsească o armonie de durată? Avertisment: conține un câine extrem de drăguț.

Data lansării: 14 aprilie

Beach Read de Emily Henry

Jan Andrews este un scriitor de romane deziluzionat. Augustus Everett este That Guy în programul tău MFA. Nu au nimic în comun, cu excepția unui caz rău de blocare a scriitorului, termene de carte și – timp de trei luni – o linie de proprietate comună între casele de pe plaja împrumutate. Shenanigans urmează.

Data lansării: 19 mai

Something to Talk About de Meryl Wilsner

Debutul autoarei Meryl Wilsner, oferă o poveste de dragoste, care sigur vă va ajuta să vorbiți. Când mass-media interpretează greșit o poză a celebrului scenarist Jo și a asistentei ei Emma, cele două femei trebuie să exploreze chimia lor incontestabilă și să rezolve dezechilibrul de putere dintre ele, toate încercând să nu aducă flacăra bârfelor de la Hollywood.

Sursa: The Big Books of Spring [online] [citat 18.03.20]. Disponibil: goodreads.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s