Publicat în lectura, literatura americana, ORE DE LECTURĂ, prezentare de carte

Romanul „Ca peștele în copac”: rezumat


Lecturi pentru copii: Adelina recomandă

Hunt, Lynda Mullaly. Ca peștele în copac / Lynda Mullaly Hunt ; trad. din lb. engl. de Iulia Arsintescu. – București : Ed. Arthur, 2015. – 258 p. – ISBN 978-606-788-397-8.

În cartea Ca peștele în copac, se vorbește despre… o fată de clasa a 6-a pe nume Ally, care nu putea nici citi, și nici  scrie. I se părea că toate literele se învârt pe hârtie. Într-o zi, în clasă a fost organizată o petrecere, deoarece diriginta clasei urma să devină în curând mămică. Așa că Ally a cumpărat o felicitare frumoasă. Când i-a înmânat-o, doamna profesoară, a început să plângă. Ally nu înțelegea de ce doamna nu s-a bucurat. Mai târziu a aflat că felicitarea era una cu condoleanțe… Toți colegii își băteau joc de ea căci nu știa să citească. Doar doi copii (Keisha și Albert) o înțelegeau cu adevărat, și i-au devenit prieteni. La școala lor, de curând a venit un profesor nou în locul dirigintei care a plecat. Acest profesor își dă seama prin ce trece Ally și îi face un test.

În urma acestui test se dovedește că Ally are DISLEXIE – o tulburare la citit manifestată prin modificarea cuvintelor, prin greșeli de lectură, iar cu ajutorul lui și a prietenilor, Ally și fratele ei (care la fel suferea de dislexie) a reușit să învețe a citi și a scrie…

Recomand să lectura-ți această carte, deoarece m-a impresionat profund!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s