Publicat în Activitate expoziţională, Colţişor European, Expoziție tematică

Știați că există un oraș în Spania cu mai multe librării decât baruri?


Este micul oraș Urueña, cu mai puțin de 200 de locuitori și sunt mândri că au singura Localitate a Cărții (La Villa del Libro) din Spania. Acest sat pitoresc are librării, muzee și bucătărie regională excelentă. Descoper-o!

Orașul Urueña (provincia Valladolid, în comunitatea Castilla y León) are privilegiul de a fi, în prezent, municipalitatea care se mândrește cu cel mai bine păstrat perimetru zidit al întregii provincii Valladolid.

În epoca modernă, Urueña a fost leagănul unor familii de origine nobilă, purtători de prenume care și-au lăsat amprenta asupra orașului și a altor locuri, atât în interiorul, cât și în afara Spaniei.

Este unul dintre cele mai frumoase orașe din Spania unde vă puteți bucura de o ofertă istorică, culturală, artistică și gastronomică incredibilă. În plus, din 2007, este locul ales unde se află prima Localitate a Cărții din Spania.

La Villa del Libro:
La Villa del Libro este o propunere atractivă de turism cultural pe care provincia Valladolid le oferă călătorilor și bibliofililor din întreaga lume. Crearea acestei resurse culturale foarte importante se datorează inițiativei Consiliului Provincial care în 2007 a fondat acest oraș literar, primul Sat de carte din Spania, în orașul medieval Urueña.
Acest proiect cultural ambițios este inspirat din alte vile ale cărții existente în Europa: Hay-on-way, în Țara Galilor – cel mai vechi –, Redu în Belgia, Montolieu în Franța, Bredevooort în Olanda … Denumitor comun al tuturor acestora Este revitalizarea economică, culturală și turistică bazată pe recuperarea spațiilor publice ca locuri pentru cumpărarea și vânzarea cărților și celebrarea evenimentelor culturale legate de literatură.

Vila del Libro de Urueña constituie un spațiu în care cartea este un magnet pentru călătorii care, scăpați de banal, merg în căutarea bucuriilor mai puțin amăgitoare; un spațiu de întâlnire pentru un număr semnificativ de experți sau persoane curioase, care au făcut cartea și sectoarele implicate în ea un mod de viață.

CENTRUL e-LEA Miguel Delibes (spațiu pentru lectură, scriere și aplicațiile sale) este inima Villa del Libro. Un centru pentru promovarea Cărții și a Culturii care găzduiește în 1.296 m2 suprafață o bibliotecă specializată, ateliere, sala de expoziții și o mică grădină.

În plus, oferă o sală de funcții cu o capacitate de o sută de persoane, ideală pentru găzduirea unui număr mare de evenimente culturale: congrese, simpozioane, ateliere, conferințe, prezentări și lecturi.

Alcaraván:

Castilla y León, cu accent special pe arhitectură, artă, meșteșuguri, etnografie, obiceiuri, gastronomie, geografie și istorie, literatură, muzică, natură și călătorii.

Alcuino Caligrafía & Arte:

Caligrafie și iluminat. Comenzi de manuscrise. Ex-libris, Carduri și invitații. Material de caligrafie. Cadou. Literatură de specialitate. Cărți de istorie, artă și poezie. Cursuri de caligrafie.

Grifilm:

Cinema (adaptări, scenarii, biografii, tehnică, teorie, eseu, revistă veche) Cartea veche: spaniolă, engleză și catalană. Literatură, teatru, poezie, artă, istorie, muzică. Proiecție de filme vechi și mostre de literatură digitală. În toate romanele adaptate cinematografiei va fi inclusă o mică notă cu datele filmului / filmelor.

Colțul lui Ábrego:

Colțul lui Ábrego (în spaniolă: El Rincón del Ábrego) este o librărie frumoasă și confortabilă, atașată zidului din secolul al XIII-lea al orașului. În ea puteți găsi tot felul de cărți vechi, cărți de ocazie și vinil și unele ciudățenii. Există, de asemenea, o selecție a unei noi cărți pentru copii și tineret, precum și o mică colecție de eseuri despre economie, ecologie, gen, sociologie, politică, pedagogie etc. O peșteră autentică de piatră acoperită în hârtie.

Enoteca:

Vinuri din Vinăriile Colaboratoare din D.O. din provincia Valladolid. Literatură de specialitate.

Buticul poveștii:

Pop-up și Pop Arts. Facsimile. Castilla y León.

Páramo:

Cărți vechi și curioase. Obiecte vechi.

Sursa:

¿Sabías que hay un pueblo en España con más librerías que bares?
[online] [citat 24.03.20]. Disponibil: soybibliotecario.blogspot.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s