Publicat în Activităţi de promovare, extra muros

Transformă un avion abandonat într-o bibliotecă pentru copii


Biblioaviunl este un Boeing 737-200 care a încetat să funcționeze în 2009 și se afla în cimitirul aeronavelor din Aeroportul Internațional din Mexico City.

Piața din Colonia Álvaro Obregón, din Iztapalapa (Mexic) a încetat să mai fie unul dintre acele locuri pe care vecinii le-au evitat și a devenit primul dintre Utopiile pe care primarul Clara Brugada le-a planificat pentru primar. În centrul pieței este parcat un avion (care era deținut anterior de companiile aeriene mexicane), pe care le-au transformat într-o bibliotecă digitală pentru copii.

Proiectul se numește Zburând spre Utopia și face parte dintr-un program de creare a mai multor zone verzi în Iztapalapa și spații culturale, astfel încât locuitorii să poată trăi împreună în pace. Ca și piața Álvaro Obregón, majoritatea zonelor salvate erau locuri pe care locuitorii din Iztapalapa le evitau din cauza insecurității.

Primul biblioavion din Iztapalapa

Biblioavión este un Boeing 737-200 care a încetat să funcționeze în 2009 și se afla în cimitirul aeronavelor din Aeroportul Internațional din Mexico City. Fostii membri ai defunctului Mexicana de Aviación au recuperat acest avion abandonat pentru a fi de folos. Au eliminat rândurile de scaune și le-au schimbat pentru calculatoare și o mini-bibliotecă unde copiii pot merge să își facă temele. Toate computerele au jocuri și software instalate cu conceptele de programare de bază. Ideea este că, de la o vârstă fragedă, vecinii învață să programeze și să aibă un viitor mai puțin dificil.

Că acest avion a fost reînviat ca bibliotecă este poate cea mai bună destinație pe care ar fi putut-o fi fost. După ce a zburat în Noua Zeelandă și Mexic, Boeing 737-200 a meritat o destinație demnă ca aceasta.

Simulator de zbor inclus

Marcos Gerardo López, un mecanic de aviație pensionat, este responsabil de cabina avionului. Există un simulator de zbor acolo unde copiii pot merge după ce au colectat 10 vizite la bibliotecă din interiorul avionului. Don Marcos îi învață cât de ușor (potrivit lui) este să pilotăm o aeronavă și să îi întoarcă. Dacă ai noroc, poate chiar te voi lăsa să iei roata navei pentru câteva minute. Acest lucru îi face pe copii mai încântați care vin să citească.

Pe lângă biblioavion, în Utopia există ateliere de desen, șah, poveste, zumba și computere pentru adulți. În total, spațiul servește la crearea comunității și la îmbunătățirea calității vieții pentru Iztapalapenses. Prin urmare, este de așteptat ca celelalte 5 biblioavione pe care le-au planificat pentru Iztapalapa să fie gata în curând.

Sursa: Convierten un avión abandonado en una biblioteca para niños [online] [citat 26.03.20]. Disponibil: https://soybibliotecario.blogspot.com/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s