Publicat în ACTIVITĂȚI BC

Scriitoarea din SUA, Nora Roberts – 70 de ani de la naștere


S-a născut la 10 octombrie 1950 (vârsta 70 de ani), în Silver Spring, Maryland, Statele Unite
Genuri: Fantezie romantică, suspense.

Nora Roberts a scris peste 200 de romane de dragoste, și majoritatea au intrat în topurile de vânzări realizate de The New York Times. Cărțile ei au fost publicate în 35 de țări, în peste 400 de milioane de exemplare. Este primul autor prezent în Galeria Celebrităților înființată de Asociația Scriitorilor de Romane de Dragoste din America.

Expoziție virtuală de carte

Roberts, Nora. Comori tăinuite / Nora Roberts; trad. din lb engl.: Aurelia Ulici. – București : Litera Internațional, 2011. – 463 p.

Titlu original: Hidden Riches

„Hotărât lucru, Jed Skimmerhorn, noul chiriaș al frumoasei Isadora Conroy, este un tip ciudat. Taciturn, coleric, antipatic și, în plus, plin de secrete. De ce și-a abandonat excelenta carieră de polițist? De ce și-a părăsit familia bogată și splendida locuință, pentru a se instala într-un apartament cu chirie și a-și petrece timpul antrenându-se cu haltere? Nimeni nu știe. Dar Isadora are propriul magazin de antichități, o familie iubitoare și o viață frumoasă și plină de afecțiune. Nicio legătură cu frumosul Jed, dacă nu ar interveni între ei o puternică atracție și acțiunea criminală a bogatului și puternicului Finley, un colecționar de artă pasionat, dar complet lipsit de scrupule când vine vorba să-și recupereze obiectele pierdute.”

Roberts, Nora. Trăiește clipa / Nora Roberts; trad. din lb engl.: Raluca Podeanu. – București : Litera Internațional, 2011. – 334 p.

„Parker, Emma, Laurel și Mac sunt prietene din copilărie. După ani întregi în care au improvizat nunți magnifice în curtea din spatele casei, ele lucrează în propria lor companie specializată în organizarea de nunți din Connecticut.

Laurel McBane este pasionată de arta culinară și creează cele mai extravagante și mai strălucitoare torturi și deserturi, tușa finală a unei nunți perfecte, așa cum sunt cele organizate de cele patru prietene pentru clienții lor. Cât despre dragoste, crede în ea doar în teorie, căci este mult prea modestă ca să-și închipuie că poate avea parte de ea. Mai ales că este atrasă de tipul de bărbat puternic și inteligent, exact așa cum este Delaney Brown, fratele lui Parker, de care Laurel este îndrăgostită în secret  încă din copilărie. Când o clipă de pasiune dezlănțuită o aduce în brațele lui, într-un sărut pătimaș, Laurel va trebui să-și înbingă temerile și să transforme clipa în eternitate.”

Povestea celor patru prietene se împlinește în Fericiăți pentru totdeauna, volumul al patrulea din Cvartetul mireselor.

Roberts, Nora. Vis în alb / Nora Roberts; trad. din lb engl.: Ruxandra Oargă. – București : Litera Internațional, 2011. – 334 p.

Titlu orginal: Vision in White

„În primul roman al seriei Cvartetul mireselor, Nora Roberts aduce în prim-plan povestea lui Mackensie Elliot. Deși implicată într-o afacere care presupune iubiri ca-n povești, Mac nu are delor încredere în conceptul „au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”, părinții ei fiind dovada vie că engleză fidel și multe prea previzibil, cu ochelari și pantaloni tweed și cu un ciudat simț al umorului, îi va schimba viața exact când se așteaptă mai puțin. Cu ajutorul celor trei prietene ale sale, Mac va învăța cum să își creeze propriile momente de fericire.”

Roberts, Nora. Parfumul iubirii / Nora Roberts; trad. din lb engl.: Mihaela Popescu. – București : Litera Internațional, 2011. – 334 p.

Titlu orginal: Bed of Roses

„Aparent, viața amoroasă a emmei este de-a dreptul înfloritoare. Cu un corp de invidiat și înflăcărată din fire, ea aduce o pată de culoare în orice încăpere, asemenea aranjamentelor florale pe care le realizează. Bărbații roiesc în jurul ei, dar Emma este romantică incurabilă și tânjește după o dragoste ca-n povești, care să dureze până la adânci bătrâneți. Numai că bărbatul de care se simte atrasă nu e deloc genul romantic. Jack este un tip drăguț,  însă provine dintr-o familie destrămată, iar escapadele frecvente ale tatălui său l-au făcut reticent la tot ce înseamnă relație de durată. Dacă vor să ajungă la tot ce înseamnă relație de durată. Dacă vor să ajungă la un numitor comun, cei doi vor fi nevoiți să aibă încredere în povestea lor – și în propiile inimi…”

Roberts, Nora. Fericiți pentru totdeauna / Nora Roberts; trad. din lb engl.: Alina Rogojan. – București : Litera Internațional, 2011. – 351 p.

Titlu orginal: Happy Even After

„Parker Brown, aflată dintotdeauna la cârma firmei Vows, are un talent extraordinar de a transfroma în realitate  visul oricărei mirese, deși nu-și poate imagina propria viață dincolo de profesie. Malcolm Kavanaugh, un mecanic auto sexi și rebel, este pasionat să descopere sistemul de funcționare al fiecărui lucru, iar Parker nu face o excepție. Amândoi știu însă că pasul de la un flirt incendiar la o relație serioasă este unul foarte important. Deși în afaceri și-au dozat mereu riscurile cu inteligență și responsabilitate, a venit acum rândul amândurora să-și asculte inima și să-și asume șansa unei iubiri pentru totodeauna.”

Roberts, Nora. Treptele iubirii / Nora Roberts; trad. din lb engl.: Ana-Veronica Mircea. – București : Litera, 2012. – 331 p.

Titlu original: The next Always

„Vechiul han din Boonsboro, Maryland, a supraviețuit războiului, și-a schimbat proprietarul de nenumărate ori și, potrivit zvonurilor, este bântuit de fantome. Acum, frații Montgomery și excentrica lor mamă vor să îi redea farmecul de odinioară. Pentru arhitectul familiei, Bechett, munca este refugiul pentru o viață personală anostă. Însă un proiect secret începe să îi ocupe tot mai mult gândurile: fata pe care o iubea în adolescență s-a întors în Boonsboro.”

Ce se întâmplă mai departe – aflați citind romanul.

Roberts, Nora. Visuri împlinite / Nora Roberts; Graal Soft. – București : Litera, 2012. – 235 p.

Titlu original: Dual Image

„Ariel Kirkwood iubește viața pe care o trăiește – interpretează foarte convingător rolul Amandei dintr-un serial cu mare succes de public și se bucură de adorația fanilor. Întâlnirea cu scenaristul Booth DeWitt și propunerea acestuia de a juca rolul eroinei principale, o femeie superbă, dar crudă și manipulatoare – inspirat de fost soție a lui DeWitt –, reprezintă pentru ea împlinirea visului de a se afirma cu adevărat în lumea filmului. Munca alături de Booth se dovedește a fi mai mult decât o provocare profesională, în clipa când între cei doi se naște o pasiune de nestăvilit.”

Roberts, Nora. Găsește-ți visul / Nora Roberts; trad. din lb engl.: Ana Dragomirescu. – București : Litera, 2014. – 343 p.

Titlu original: Finding the Dream

„Mereu o fire visătoare, Laura Templeton a crescut în mijlocul unei familii înstărite, convinsă că destinul ei este să devină soție și mamă. Poate prea grăbită să transforme în realitate basmele copilăriei, se mărită la numai optsprezece ani, punându-și toate speranțele în Peter Ridgeway, un chipeș și rafinat colaborator al tatălui ei. Însă răceala, nepăsarea și apoi infidelitatea soțului destramă treptat ceea ce ar fi trebuit să fie o viață fericită până la adânci bătrâneți. După zece ani de căsătorie, Laura intentează divorțul, iar Peter pleacă, luând cu sine nu doar visurile ei, ci și aproape toți banii pe care îi aveau.”

Roberts, Nora. Dalia albastră / Nora Roberts; Graal Soft. – București : Litera, 2014. – 208 p.

Titlu original: Blue Dhalia

„Încercând să scape de fantomele trecutului, tânără văduvă Stella Rothchild se mută în ținutul în care s-a născut din sudul statului Tennessee, unde descoperă o nouă viață în Harper House și la pepiniera În Grădină. Stella nu este intimidată de istoria stranie a casei, și nici de stăpâna ei, legenda locală Roz Harper. În ciuda reputației de a fi o femeie dificilă, Roz îi oferă un loc confortabil în care să trăiască și o slujbă plină de provocări ca manager al pepinierei aflate în plină dezvoltare. Astfel, Stella leagă o prietenie emoționantă cu Roz și cu Hayley, ruda îndepărtată a acesteia, și descoperă că este puternic atrasă de chipeșul designer peisagist Logan Kitridge.”

Roberts, Nora. Dalia albastră. Visul Stellei. Vol. 2 / Nora Roberts; trad. din lb engl.: Mihaela Sofonea. – București : Litera, 2014. – 182 p.

Titlu original: Blue Dhalia

„Oare iubirea va reuși să rupă blestemul ce dăinuie de sute de ani?

Stella Rothchild este tânăra văduvă angajată ca manager al pepinierei În Grădină, afacerea înfloritoare a legendei locale Roz Harper. Pe lângă slujba vieții sale, ea se bucură și de oportunitatea de a locui în Harper House, splendida casă a familiei lui Roz. Astfel, între cele două femei și Hayley, ruda îndepărtată a gazdei, se leagă o strânsă prietenie. Iar viața îi mai rezervă Stellei și alte surprize , unul dintre ele fiind Logan Kitridge, diseginerul peisagist al pepinierei, bărbatul chipeș și spontan care va aduce pasiunea în viața ei.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s