Publicat în ACTIVITĂȚI BC, Chisinau, Provocarea verii

În lunile iunie și iulie al anului 2021 la Biblioteca Centrală se desfășoară programul de lectură Provocarea Verii


Pe data de 1 iunie 2021, la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” s-a dat startul la cea de a treia ediție a Programului estival Provocarea Verii. Perioada de desfășurare a activităților este 7 iunie-31 iulie, cu o durată de trei ore per zi, și anume orele 10.00-13.00. Biblioteca a pregătit o agendă cu activități, cu o durată de desfășurare timp de două săptămâni. În contextul celor 585 de ani de la prima atestare documentară a municipiului Chișinău, în cadrul programului de lectură sunt incluse activități dedicate istoriei orașului, dar și program de lectură; acestea fiind, de fapt, și activitățile de bază a programului de lectură. Grupul țină sunt copiii de la 6 la 12 ani.

În prima săptămână au avut loc următoarele activități: prezentarea bibliotecii, legende despre Chișinău, excursie la Arcul de Triumf, iar la bibliotecă s-a făcut o machetă a acestuia, simbolul capitalei, istoria transportului urban și anume s-a povestit despre tramvaielor de altădată, istoria pracului Ștefan cel Mare și Sfânt, istoria Aleea Clasicilor, lecturarea literaturii artistice (romane, povestiri și versuri), prezentări în format video de carte.

În cea de a doua săptămână se vor organiza următoarele activități: istoria străzii copilăriei, inclusiv desenarea străzii de fiecare copil în cadrul atelierului de creație; cele șapte coline ale Chișinăului, parcurile municipale, personalități chișinăuiene; istoria Grădinii Botanice și a Grădinii Zoologice din capitală, flora și fauna orașului, primarii orașului în perioada interbelică și primarii contemporani.

Excursie la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Parcul Central

În contextul activității dedicată primarilor chișinăuieni, se desfășoară un atelier de creație, în care copiii trebuie să scrie un eseu cu titlul „Dacă aș fi primar…”

În cadrul acestui prim tur sunt 15 participanți.

Cei interesați de a se înscrie la programul de lectură sunt rugați să ne sune la numărul de telefon 022 225006, or să ne lase un mesaj pe pagina de facebook a bibliotecii.

Agenda Programului estival poate fi văzută aici.

În imaginea de mai jos, colega noastră realizează împreună cu participanții la program, macheta Arcului de Triumf din Chișinău.

Atelier de creație în care se scrie un eseu despre domnitorul Moldovei, Ștefan cel Mare

O vară frumoasă tuturor! Și vă așteptăm la bibliotecă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s